Γερμανία: Θα εκτελούσαν τον καγκελάριο Όλαφ Σολτς

9 Δεκεμβρίου, 2022


Το διεθνές υπόβαθρο και τις πιθανές συνεργασίες σε παγκόσμια κλίμακα των 25 μελών της τρομοκρατικής οργάνωσης Reichsbürger που συνελήφθησαν χθες στη Γερμανία μετά από μια πρωτοφανούς έκτασης αστυνομική επιχείρηση ερευνούν τώρα οι Αρχές, δεδομένου ότι η άκρη του νήματος φέρνει κοντά τα βήματα των Αρχών στην εισβολή στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ, στις 6 Ιανουαρίου 2020.Συγκεκριμένα, τα μέλη της τρομοκρατική…


Το διεθνές υπόβαθρο και τις πιθανές συνεργασίες σε παγκόσμια κλίμακα των 25 μελών της τρομοκρατικής οργάνωσης Reichsbürger που συνελήφθησαν χθες στη Γερμανία μετά από μια πρωτοφανούς έκτασης αστυνομική επιχείρηση ερευνούν τώρα οι Αρχές, δεδομένου ότι η άκρη του νήματος φέρνει κοντά τα βήματα των Αρχών στην εισβολή στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ, στις 6 Ιανουαρίου 2020.

Συγκεκριμένα, τα μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης φέρεται να υποστηρίζουν θεωρίες συνωμοσίας Quanon, οι οποίες καθοδήγησαν τους εισβολείς στο αμερικανικό Καπιτώλιο, κλονίζοντας την αμερικανική Δημοκρατία. Οι «αρνητές του Συντάγματος» και των θεσμών της σύγχρονης Γερμανίας εντοπίστηκαν σε 137 σημεία και 11 κρατίδια από τα συνολικά 16, ενώ το σχέδιό τους ήταν να εισβάλλουν στο Γερμανικό Καπιτώλιο, να συλλάβουν νομοθέτες και να εκτελέσουν τον καγκελάριο. Ακολούθως, ένας πρίγκιπας που καταγόταν από τους γερμανικούς ευγενείς θα αναλάμβανε νέος αρχηγός του κράτους και ένας ακροδεξιός και πρώην μέλος του κοινοβουλίου θα τίθεντο επικεφαλής μιας εθνικής κυβέρνησης.

Για να διευκολυνθεί το πραξικόπημα, το δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας θα υπονομευόταν, ενώ δορυφορικά τηλέφωνα για επικοινωνία εκτός δικτύου είχαν ήδη αγοραστεί, εξασφαλίζοντας τις επικοινωνίες μεταξύ των μελών της ομάδας, εντός και εκτός Γερμανίας.

Η διεθνής διάσταση των ερευνών υποστηρίζεται και από τις ΗΠΑ, που συνδράμουν τη Γερμανία, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε Εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, καθώς ο πυρήνας της θεωρίας συνομωσίας Quanon διαμορφώθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες με απότοκο την εισβολή στο Καπιτώλιο, για να διαδοθεί στη συνέχεια μέσω Διαδικτύου και ορισμένων ΜΜΕ σε όλο τον πλανήτη.

 

Μάλιστα, εκτός των ΗΠΑ, τα διαδικτυακά κανάλια QAnon έχουν τη μεγαλύτερη βάση συνδρομητών τους στη Γερμανία, σύμφωνα με διάφορες εκτιμήσεις ερευνητών εξτρεμισμού. Η συνωμοσία εξαπλώνεται ραγδαία στη Γερμανία από το 2020, ειδικά στις τάξεις των επικριτών των περιορισμών της κυβέρνησης για την πανδημία Covid-19, σύμφωνα με την εγχώρια υπηρεσία πληροφοριών της Γερμανίας.

«Αυτή η οργάνωση, σύμφωνα με τις γνώσεις μας, έχει θέσει ως στόχο τη χρήση βίας και στρατιωτικών μέσων για να ανατρέψει την υπάρχουσα φιλελεύθερη δημοκρατική τάξη στη Γερμανία», είπε ο ομοσπονδιακός εισαγγελέας Πίτερ Φρανκ στους δημοσιογράφους. Τα μέλη της πίστευαν ότι η Γερμανία διοικείται από ένα λεγόμενο βαθύ κράτος και σύντομα θα απελευθερωνόταν από μια υποτιθέμενη μυστική κοινωνία αξιωματούχων και στρατιωτικών από τις ΗΠΑ, τη Ρωσία και αλλού, είπε.

Ταυτόχρονα, έχει αυξηθεί η ανησυχία μεταξύ των Γερμανών αξιωματούχων για τη ριζοσπαστικοποίηση μελών του στρατού και των υπηρεσιών ασφαλείας. Αρκετοί αστυνομικοί και μέλη των ενόπλων δυνάμεων έχουν συλληφθεί στο παρελθόν σε εφόδους που συνδέονται με εξτρεμιστικές ομάδες. Το 2020, η κυβέρνηση είπε ότι θα διαλύσει μέρος της επίλεκτης μονάδας των ειδικών δυνάμεών της και θα ξαναχτίσει την υπόλοιπη υπό νέα ηγεσία μετά την διείσδυση ακροδεξιών εξτρεμιστών.

Το γερμανικό κίνημα Reichsbürger, ή Πολίτες του Ράιχ, δεν αναγνωρίζει την εξουσία της μεταπολεμικής κυβέρνησης. Τα μέλη έχουν εκτυπώσει τα δικά τους διαβατήρια και άλλα έγγραφα και έχουν δημιουργήσει τα δικά τους σχολεία. Ορισμένες φατρίες επιδιώκουν να αποκαταστήσουν τη Γερμανική Αυτοκρατορία που διαλύθηκε μετά τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Σύμφωνα με τη Wall Street Journal, «με την άνοδο του Q-Anon, της βίαιης ακροδεξιάς και του ανανεωμένου κινήματος πολιτοφυλακής στις ΗΠΑ, άλλες περιθωριακές ομάδες στην Ευρώπη και την Αμερική άρχισαν να τροφοδοτούν η μία την ενέργεια και την ανάπτυξη του άλλου στο διαδίκτυο», ενώ «οι κινήσεις τώρα, με πολλούς τρόπους, αντικατοπτρίζονται μεταξύ τους και διασταυρώνονται», κατευθύνοντας τους στόχους των ερευνών.

πηγή protothema.gr

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.