¨Το Ισραήλ να δείξει ευαισθησία για την Ιερουσαλήμ και το τεμένος Ακσά¨

9 Δεκεμβρίου, 2021


Kείμενο του ιστολόγιου 8/12/2021Σε δηλώσεις που έκανε ο Ταγίπ σε δημοσιογράφους, είπε και τα  εξής :¨Εμείς σίγουρα δεν πιστεύουμε στα υψηλά επιτόκια. Με την πολιτική των χαμηλών επιτοκίων θα μειώσουμε…Kείμενο του ιστολόγιου 8/12/2021

Σε δηλώσεις που έκανε ο Ταγίπ σε δημοσιογράφους, είπε και τα  εξής :

¨Εμείς σίγουρα δεν πιστεύουμε στα υψηλά επιτόκια. Με την πολιτική των χαμηλών επιτοκίων θα μειώσουμε και την ισοτιμία και τον πληθωρισμό και θα τα ρυθμίσουμε. Πιστεύω σίγουρα πώς τα υψηλά επιτόκια είναι μία λογική με την οποία πλουτίζουν ακόμα περισσότερο τους πλούσιους και φτωχοποιούν ακόμη περισσότερο τους φτωχούς. Αυτό δεν θα το επιτρέψουμε ποτέ. Για αυτό το λόγο θα συνεχίσουμε σε αυτό το μονοπάτι. Μέλημά μας είναι με χαμηλά επιτόκια να παροτρύνουμε σε επενδύσεις με τις οποίες θα αυξηθεί η απασχόληση. Όταν το διασφαλίσουμε αυτό, αυτό θα μας επιφέρει και ανάπτυξη. Μάλιστα αυτό διακρίνεται και εντός των χώρων του ΟΑΣΕ. Είμαστε η 2η χώρα σε ανάπτυξη στις χώρες του ΟΑΣΕ.

 

Για Καβάλα και Ντεμιρτάς

Δεν χρειάζονται σχόλια σε αυτά. Εμείς δεν αναγνωρίζουμε τις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης σχετικά με τον Καβάλα τον Ντεμιρτάς ή για άλλους. Αυτό είναι όλο το θέμα. Στα μάτια μας αυτά είναι άκυρα. Πόσες φορές τα έχουμε πει αυτά ; Αν θέλουν ας τα καταλάβουν αν δεν θέλουν ας μην τα καταλάβουν. Εμείς την απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν την αναγνωρίζουμε ως ανώτερη από αυτήν του δικαστηρίου μας. Ας κάνουν ότι ξέρουν.

Για συναντήσεις με ΗΑΕ και ίσως για Ισραήλ
Το αίτημα ήταν από την κυβέρνηση του Άμπου Ντάμπι, κάτι που φυσικά το αντιμετωπίσαμε με ικανοποίηση και πραγματοποιήσαμε τις διαπραγμάτευσης βήμα βήμα μέσω των υπηρεσιών πληροφοριών και του υπουργού Εξωτερικών μας. Εν προκειμένου πάλι ο υπουργός Εξωτερικών μας και η Υπηρεσία Πληροφοριών θα παίξουν ενεργό ρόλο στις σχέσεις με το Άμπου Ντάμπι. Γιατί να μην υπάρξει μία τέτοια διαδικασία και με το Ισραήλ ; Διότι εμείς εργαζόμαστε για την κυριαρχία της ειρήνης σε ένα κόσμο ειρήνης και κάτι τέτοιο το κρίνουμε ως εύστοχο και επωφελές. Είχα συνομιλίες με το Ισραήλ στο παρελθόν. Αλλά σε αυτό το θέμα του Ισραήλ πρέπει να φέρεται πιο ευαίσθητα σχετικά με την παλαιστινιακή πολιτική του στην περιοχή. Είναι ανάγκη να δείξει ευαισθησία για την Ιερουσαλήμ και το τέμενος Aκσά. Μόλις δούμε τις ευαισθησίες τους σε αυτά τα θέματα, και εμείς θα κάνουμε ότι μπορούμε και θα κάνουμε τα βήματά μας.¨

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα...

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.