Οι μισθοφόροι του Ερντογάν στη Λιβύη θέλουν να φύγουν… επιστροφή σε Συρία

9 Δεκεμβρίου, 2021


Οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες διέταξαν τους ηγέτες των συριακών φατριών που υποστηρίζονται από αυτούς στη Λιβύη να συντάξουν έναν κατάλογο με μαχητές που θα σταλούν πίσω στη Συρία σε μια εβδομάδα, σ…Οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες διέταξαν τους ηγέτες των συριακών φατριών που υποστηρίζονται από αυτούς στη Λιβύη να συντάξουν έναν κατάλογο με μαχητές που θα σταλούν πίσω στη Συρία σε μια εβδομάδα, σύμφωνα με όσα αναφέρει το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (SOHR). Ωστόσο, δεν είναι γνωστό εάν πρόκειται για επιχειρήσεις μεταφοράς Σύρων μισθοφόρων που υποστηρίζονται από την Τουρκία ή αν άλλες παρτίδες μισθοφόρων θα σταλούν στη Λιβύη για να τους αντικαταστήσουν.

ΤΟΥ ΠΕΤΡΟΥ ΚΡΑΝΙΑ
ΠΗΓΗ: CAPITAL.GR

Αυτή η απόφαση έρχεται σύμφωνα με την έκκληση των ίδιων των μισθοφόρων στη Λιβύη, οι οποίοι ζήτησαν να επιστρέψουν στη Συρία, φοβούμενοι για το μέλλον τους στο πλαίσιο της ενδολιβυκής συναίνεσης και των διεθνών εκκλήσεων για εκκένωση όλων των ξένων στρατευμάτων από τη Λιβύη, αφού οι Σύροι μισθοφόροι στη Λιβύη έχουν καταστεί φρουροί και προστάτες των εκεί τουρκικών δυνάμεων.

 

Στις 19 Νοεμβρίου, ακτιβιστές του SOHR ανέφεραν ότι η τουρκική κυβέρνηση συνέχισε να εξαπατά τη συριακή, περιφερειακή και διεθνή κοινή γνώμη σχετικά με τη δέσμευσή της στον πόλεμο της Λιβύης στέλνοντας Σύρους μαχητές στη Λιβύη, παρά τη συναίνεση της Λιβύης και τις διεθνείς εκκλήσεις για εκκένωση όλων των ξένων στρατευμάτων από τη Λιβύη, ιδίως από τότε που πλησιάζουν οι εκλογές στη Λιβύη.

Πηγές του SOHR επιβεβαίωσαν ότι οι επιχειρήσεις μεταφοράς συριακών μισθοφόρων που υποστηρίζονται από την Τουρκία από και προς τη Συρία συνεχίζονται, αν και οι μισθοί των μισθοφόρων μειώθηκαν σημαντικά. Σύμφωνα με πολύ αξιόπιστες πηγές του SOHR, μια νέα παρτίδα με περισσότερους από 150 μαχητές του υποστηριζόμενου από την Τουρκία “Συριακού Εθνικού Στρατού”, συμπεριλαμβανομένων των τζιχαντιστικών σωμάτων αλ-Μάτζντ, Σουλτάν Μουράντ και αλ-Χάμζα, έφτασε στη Λιβύη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή η παρτίδα στάλθηκε στη Λιβύη για να αντικαταστήσει την παρτίδα που είχε φτάσει στη Συρία στις 16 Νοεμβρίου. Σύμφωνα με πηγές του SOHR, οι περισσότεροι από τους πρόσφατα επιστρεφόμενους ήταν από την μεραρχία Σουλτάν Μουράντ και τη μεραρχία αλ-Χάμζα.

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα...

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.