Χωρίς F-35 θα βάλουν drones στο Anadolu, έρχεται και το TCG Trakya… το “Θράκη”

25 Νοεμβρίου, 2021


Η Τουρκία θα γίνει η πρώτη χώρα του κόσμου που θα αναπτύξει ένα αεροπλανοφόρο ειδικά σχεδιασμένο για μη επανδρωμένα αεροχήματα – drones; Ο επικεφαλής της τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας Ισμαήλ Ν…Η Τουρκία θα γίνει η πρώτη χώρα του κόσμου που θα αναπτύξει ένα αεροπλανοφόρο ειδικά σχεδιασμένο για μη επανδρωμένα αεροχήματα – drones; Ο επικεφαλής της τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας Ισμαήλ Ντεμίρ Δηλώνει πως κάτι τέτοιο αφορά το νέο τουρκικό σχέδιο το οποίο θα προκαλέσει -κατά τον ίδιο- παγκόσμιο ενδιαφέρον. Ο ίδιος δήλωσε πως το σχέδιο συζητήθηκε με τους Ισπανούς οι οποίοι και επέδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον.

“Υπάρχει μια προσέγγιση που αφορά ένα μεγάλο πλοίο που θα μπορεί να εξυπηρετεί διαφόρους τύπους drones, αναγνώρισης-επιτήρησης και μάχης. Θα εξεταστεί περαιτέρω. Είναι μια ιδέα που συζητούμε με διαφόρους συνομιλητές”, είπε. Το τουρκικό ναυτικό αναμένεται να εντάξει σύντομα στο δυναμικό του το “Anadolu”, ένα LHD (Landing Helicopter Dock) / “Ελαφρύ αεροπλανοφόρο”.

 

Σχεδιάζαμε ένα LHD μέχρι που καταλάβαμε ότι μπορούμε να αναπτύξουμε drones στο Anadolu. Τότε αρχίσαμε να αναλογιζόμαστε το νέο σχέδιο”, είπε ο Ντεμίρ, χωρίς να διευκρινίζει αν η Τουρκία απλώς θα εξοπλίσει το υπό ναυπήγηση Anadolu με drones, αν θα μετατρέψει το σχεδιαζόμενο αδελφό πλοίο με με το προκλητικό όνομα Trakya (Θράκη) ως “αεροπλανοφόρο drones” ή σε συνεργασία με τους Ισπανούς θα προχωρήσει σε ένα νέο σχέδιο.

Φυσικά υπάρχει και η άλλη ανάγνωση. Οι Τούρκοι δεν διαθέτουν μαχητικά αεροπλανοφόρων. Υπολόγιζαν να εξοπλίσουν το Anadolu με F-35, αλλά τώρα F-35 δεν παίρνουν. Είτε λοιπόν θα φτιάξουν ένα ή και δύο πλοία που θα διαθέτουν μόνο ελικόπτερα ή θα βάλουν επάνω ό,τι διαθέτουν και μπορεί να επιχειρήσει από πλοίο… δηλαδή drones.

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα...

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.