Ελληνοκύπριος αξιωματούχος νομιμοποιεί την κατοχή… κι από πίσω η Aselsan

4 Νοεμβρίου, 2019


Λες, δεν καταλαβαίνουν τι κάνουν; Αλλά, πάλι, δεν γίνεται να είναι τόσο άνοες, δείχνουν τόσο μυαλό σε άλλα ζητήματα. Αν το κάνουν, όμως, μελετημένα, με πλήρη επίγνωση των συνεπειών, μήπως συμβαίνει κά…Λες, δεν καταλαβαίνουν τι κάνουν; Αλλά, πάλι, δεν γίνεται να είναι τόσο άνοες, δείχνουν τόσο μυαλό σε άλλα ζητήματα. Αν το κάνουν, όμως, μελετημένα, με πλήρη επίγνωση των συνεπειών, μήπως συμβαίνει κάτι άλλο; Μήπως, πιστεύουν πως έτσι βοηθούν τον τόπο; Μήπως, τελικά, δεν τους ενδιαφέρει ο τόπος; Ή τους ενδιαφέρει αλλά αποφάσισαν ότι είναι ένας τόπος προορισμένος να τουρκοποιηθεί οπότε συνειδητά τον βοηθούν να ακολουθήσει τον προορισμό του. Αδύνατο να καταλήξω σε συμπέρασμα. Κάθε τόσο όλο και με εκπλήττουν.

ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΟΥ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ

Την μια μέρα σε εκπλήττει η είδηση ότι ο Χαράλαμπος Έλληνας, γνωστότερος ως Τσαρλς, πρώην πρόεδρος της κρατικής Εταιρείας Υδρογονανθράκων, που διορίστηκε από την κυβέρνηση για να προωθήσει το ενεργειακό πρόγραμμα της Κυπριακής Δημοκρατίας και τα συμφέροντά της στην ΑΟΖ, θα είναι ένας από τους βασικούς ομιλητές σε συμπόσιο για την ενέργεια, που διοργανώνει στην κατεχόμενη Μόρφου το παράνομο τεχνικό πανεπιστήμιο Ανατολικής Μεσογείου (Middle East Technical University) με κύριο χρηματοδότη την τουρκική εταιρεία Aselsan, η οποία κατασκευάζει συστήματα υψηλής τεχνολογίας για τον τουρκικό στρατό. Τον κατοχικό τουρκικό στρατό.

Ομιλητής μαζί του ο «πρωθυπουργός» του κατοχικού καθεστώτος, Ερσίν Τατάρ. Αυτός που εκπροσωπεί ό,τι χειρότερο μπορεί να υπάρξει για την Κύπρο, την εξυπηρέτηση της επεκτατικής πολιτικής της Τουρκίας. Λες, θα έκανε λάθος ο άνθρωπος, δεν είναι δυνατό να μην καταλαβαίνει ότι έχει ευθύνη απέναντι στο κράτος που τον διόρισε επικεφαλής του ενεργειακού του προγράμματος, κι ότι δεν μπορεί να συμβάλλει στην αποδοχή και την εδραίωση της κατοχής και του ψευδοκράτους. Κι όμως. Έρχεται μετά η δική του εξήγηση και είναι χειρότερη από αυτήν που θα μπορούσε κανείς να σκεφτεί.

«Το συνέδριο», λέει επί λέξει, «διοργανώνεται από το Middle East Technical University στη βόρεια Κύπρο». Τόσο απλά και τόσο επιπόλαια. Στη βόρεια Κύπρο. Δεν βλέπει κανένα πρόβλημα ο άνθρωπος. Αντίθετα, είναι προφανώς και περήφανος διότι, όπως υπογραμμίζει, στο συνέδριο «λαμβάνουν επίσης μέρος διεθνείς εμπειρογνώμονες από το Ισραήλ, Λίβανο, Ηνωμένες Πολιτείες, Ιαπωνία, Γαλλία και Γερμανία».

Δεν έχει καμιά σημασία το ότι η Κυπριακή Δημοκρατία αγωνίζεται να αποτρέπει τη συμμετοχή εκπροσώπων ξένων χωρών σε συνέδρια ή άλλες εκδηλώσεις στα κατεχόμενα, διότι συμβάλλουν στην αναβάθμιση και τελικά στη νομιμοποίηση του παράνομου καθεστώτος. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα...

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.