Οι χώρες που έχουν αναγνωρίσει την Αρμενική Γενοκτονία

1 Νοεμβρίου, 2019


Ποιες χώρες έχουν αναγνωρίσει τους ισχυρισμούς περί “Αρμενικής γενοκτονίας” ;Μετά από την ψήφιση από την αμερικανική βουλή των αντιπροσώπων των ισχυρισμών περί Αρμενικής γενοκτονίας στις 3…


Ποιες χώρες έχουν αναγνωρίσει τους ισχυρισμούς περί “Αρμενικής γενοκτονίας” ;

Μετά από την ψήφιση από την αμερικανική βουλή των αντιπροσώπων των ισχυρισμών περί Αρμενικής γενοκτονίας στις 31 έφτασαν οι χώρες οι οποίες επίσημα αναγνώρισαν τους ισχυρισμούς περί Αρμενικής γενοκτονίας.
Η αμερικανική βουλή των αντιπροσώπων ενέκρινε τροπολογία που αναγνωρίζει επίσημα τους ισχυρισμούς περί “Αρμενικής Γενοκτονίας”. Στις 31 έφτασαν οι χώρες οι οποίες επίσημα αποδέχονται ως “γενοκτονία” τα γεγονότα του 1915 όταν η οθωμανική αυτοκρατορία υποχρέωση εκατοντάδες χιλιάδες Αρμένιους πολίτες να μεταναστεύσουν.
οι χώρες οι οποίες επίσημα έχουν αναγνωρίσει την “Αρμενική γενοκτονία” είναι οι εξής: Γερμανία, Αργεντινή Αυστρία Βέλγιο Βολιβία Βραζιλία, Βουλγαρία, Καναδάς, Χιλή, Κύπρος, Τσεχία, Αρμενία, Γαλλία, Ελλάδα, Ιταλία, Λιβύη, Λιθουανία, Λίβανος, Λουξεμβούργο, Ολλανδία, Παραγουάη, Πολωνία, Πορτογαλία, Ρωσία, Σλοβακία, Ελβετία, Σουηδία, Συρία, Βατικανό, Βενεζουέλα και Ουρουγουάη.

https://www.sondakika.com/haber/haber-ermeni-soykirimi-iddialarini-hangi-ulkeler-resmen-12567526/

30/10/2019

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα...

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.