Ολοκληρώθηκε η ανέλκυση του ναυαγίου «ΌΛΓΑ»…»Ανοίγει το Λιμάνι»

31 Οκτωβρίου, 2019


Με την συνδρομή του Αμερικανικού Ναυτικού ολοκληρώθηκε τελικά εχθές η ανέλκυση του ναυαγίου της βυθοκόρου «ΌΛΓΑ» από τη λιμενολεκάνη του προβλήτα του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων στο λιμένα της Αλεξανδ…


Με την συνδρομή του Αμερικανικού Ναυτικού ολοκληρώθηκε τελικά εχθές η ανέλκυση του ναυαγίου της βυθοκόρου «ΌΛΓΑ» από τη λιμενολεκάνη του προβλήτα του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων στο λιμένα της Αλεξανδρούπολης.

Τα  ευχάριστα νέα  ανακοίνωσε με ανάρτησή του στο Facebook o Πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένα Αλεξανδρούπολης, Κωνσταντίνος Χατζημιχαήλ, συμπληρώνοντας  ..

« Η ολοκλήρωση της ανέλκυσης συνέπεσε με την πρώτη επίσκεψη του Αρχηγού του Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή, Αντιναύαρχου Θεόδωρου Κλιάρη στο λιμάνι και τον Οργανισμό Λιμένος Αλεξανδρούπολης».

Σχετικά με το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, από την αμερικανική πρεσβεία περιγράφεται ως ευρισκόμενο «σε κατάλληλη γεωγραφική τοποθεσία για την υποστήριξη ασκήσεων στην περιοχή λόγω της υπάρχουσας υποδομής και στρατηγικής του θέσης».

Ο προβλήτας του λιμανιού είναι μήκους 500 μ., είναι ικανός να φιλοξενήσει μεγάλα φορτηγά πλοία, ωστόσο σχεδόν ο μισός ήταν άχρηστος λόγω της βύθισης του «Ολγα» από το 2010.

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα...

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.