Τουρκία: Το Altay θα είναι έτοιμο σε δύο χρόνια

20 Οκτωβρίου, 2019


Το τουρκικό κύριο άρμα μάχης (MBT) Altay προβλέπεται να χρησιμοποιείται από τις τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις εντός των επόμενων 24 μηνών, όπως δήλωσε ο Εθεμ Σαντζάκ, πρόεδρος του συμβουλίου του τουρκο-κ…


Το τουρκικό κύριο άρμα μάχης (MBT) Altay προβλέπεται να χρησιμοποιείται από τις τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις εντός των επόμενων 24 μηνών, όπως δήλωσε ο Εθεμ Σαντζάκ, πρόεδρος του συμβουλίου του τουρκο-καταρινού κατασκευαστή τεθωρακισμένων οχημάτων BMC.

Το MBT και όλα τα εξαρτήματα του θα παράγονται εγχωρίως σε 48 μήνες το αργότερο, δήλωσε ο Σαντζάκ στην 10η Οικονομική Σύνοδο Κωνσταντινούπολης (IFS’19) την 10η Οκτωβρίου.

Τον Νοέμβριο 2018, μετά από καθυστέρηση περίπου οχτώ ετών, η τουρκική προεδρία αμυντικών βιομηχανιών (SSB) υπέγραψε σύμβαση με την BMC για τη πρώτη μαζική παραγωγή 250 MBT Altay. Στο πλαίσιο αυτής της σύμβασης, πρέπει να κατασκευαστούν μέχρι 1000 MBT σε τέσσερις παρτίδες των 250 MBT.

Ειδικός αναλυτής της τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας δήλωσε στο Jane’s την 4η Οκτωβρίου οτι τα πρώτα 40 άρματα της πρώτης υποπαρτίδας, τα οποία έχουν προγραμματιστεί να εξοπλιστούν με το σύστημα ενεργής προστασίας AKKOR και με την πιθανότητα της επιπρόσθετης θωράκισης που αναπτύσσει η Roketsan, ενδέχεται να βασίζονται πάνω στα πέντε πρωτότυπα Altay που κατασκευάστηκαν από την τουρκική εταιρεία Otokar.

Η δεύτερη υποπαρτίδα, ανάμεσα στις υπόλοιπες βελτιώσεις, θα περιλαμβάνει 210 Altay με βελτιωμένη θωράκιση, την ικανότητα εκτόξευσης πυρομαχικού με καθοδήγηση λέιζερ απο το πυροβόλο τους και ένα απομονωμένο διαμέρισμα για τα βλήματα του κύριου όπλου. Θα χρειαστεί περισσότερος χρόνος για την παραγωγή πιο εξελιγμένων συστημάτων, πρόσθεσε ο ειδικός αναλυτής.

Kerry Herschelman

Απόδοση/Μετάφραση απο το Janes.com για την Προέλαση.

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα...

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.