“Γιατί οι συγγενείς των παραγωγικών Σχολών του ΣΞ δεν δικαιούνται υγειονομικής κάλυψης”;-ΠΟΕΣ

14 Οκτωβρίου, 2021


Με έγγραφό της προς τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού, η Πανελλαδική Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (Π.Ο.Ε.Σ.) ζητά την παρέμβασή του, μετά από παράπονο/ερώτημα που της μεταφέρθηκε από γονείς…Με έγγραφό της προς τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού, η Πανελλαδική Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (Π.Ο.Ε.Σ.) ζητά την παρέμβασή του, μετά από παράπονο/ερώτημα που της μεταφέρθηκε από γονείς μαθητή της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων σχετικά με το γεγονός ότι οι συγγενείς των μαθητών των παραγωγικών σχολών του Στρατού Ξηράς δεν δικαιούνται υγειονομικής κάλυψης, όπως συμβαίνει με τους συγγενείς των μαθητών των παραγωγικών σχολών της Πολεμικής Αεροπορίας.
Η Π.Ο.Ε.Σ. ζητά ίση αντιμετώπιση.
Διαβάστε το έγγραφο της Π.Ο.Ε.Σ.:

ΘΕΜΑ : Υγειονομική Κάλυψη Αδελφών Μαθητών Παραγωγικών Σχολών ΕΔ

Αξιότιμε κε Αρχηγέ.

 

Με το παρόν έγγραφό μας, σας μεταφέρουμε ερώτημα και παράπονο που μας ετέθη/μεταφέρθηκε από γονείς σπουδαστή της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων (ΣΣΕ), αναφορικά με την υγειονομική κάλυψη των συγγενών του.

Συγκεκριμένα μας ρωτούν/παραπονιούνται, γιατί δεν δικαιούνται υγειονομικής περίθαλψης συγγενείς σπουδαστή της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων (ΣΣΕ), όπως ακριβώς συμβαίνει με τους συγγενείς των αντιστοίχων σχολών της Πολεμικής Αερο-πορία, οι οποίοι (γονείς, ανήλικα αδέλφια άνω των 14 και οι άγαμες αδελφές), σύμφω-να με την υπ΄ αριθμ. Φ.750/33115/1991 (ΦΕΚ Β΄ 7) καθίστανται δικαιούχοι υγειονομι-κής περίθαλψης. Γιατί υπάρχει αυτή η διαφοροποίηση;

Παρακαλούμε όπως διερευνήσετε τι ακριβώς συμβαίνει και σε περίπτωση που διαπιστωθεί θεσμικό/κανονιστικό κενό παρέμβετε και επιλύσετε το πρόβλημα, προκει-μένου οι συγγενείς των σπουδαστών της παραγωγικών σχολών του Στρατού Ξηράς τύχουν ανάλογης υγειονομικής αντιμετώπισης με τους συγγενείς των σπουδαστών των παραγωγικών σχολών της Πολεμικής Αεροπορίας.

Πανελλαδική Ομοσπονδία Ενώσεων
Στρατιωτικών – Π.Ο.Ε.Σ.

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα...

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.