Το καθεστώς Ερντογάν πανηγυρίζει γιατί “η Τουρκία όχι μόνο δεν είναι μόνη της αλλά δίχασε και την Ευρώπη”

29 Σεπτεμβρίου, 2020


Ο Ερντογάν επιχαίρει γιατί κατάφερε να διχάσει την ΕΕ. Χρησιμοποιώντας τον προσωπικό του αρθρογράφο Ιμπραήμ Καραγκιούλ -στη φωτογραφία μαζί με τον Ερντογάν-  στέλνει το μήνυμα:“Η Τουρκία δεν είναι απο…Ο Ερντογάν επιχαίρει γιατί κατάφερε να διχάσει την ΕΕ. Χρησιμοποιώντας τον προσωπικό του αρθρογράφο Ιμπραήμ Καραγκιούλ -στη φωτογραφία μαζί με τον Ερντογάν-  στέλνει το μήνυμα:

“Η Τουρκία δεν είναι απομονωμένη…Η ΕΕ διχάστηκε…Δείτε τα γεγονότα στην Ανατολική Μεσόγειο”.

Ο Καραγκιούλ γράφει ότι “η  Τουρκία κατέστρεψε όλες τις δομές ισχύος στην Ανατολική Μεσόγειο. Αποδυνάμωσε τις συμμαχίες που δημιουργήθηκαν εναντίον της στην περιοχή. Αποξένωσε τη Γαλλία εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η Ελλάδα και Η Ελληνοκυπριακή Διοίκηση της Νότιας Κύπρου (GCASC) έμειναν αβοήθητες.

Χρησιμοποίησε αποτελεσματικά τη στρατιωτική της αποτροπή. Ποτέ δεν έθεσε σε κίνδυνο τη γεωπολιτική της αποφασιστικότητα. Δεν φοβόταν τα μέτωπα που δημιουργήθηκαν εναντίον της”.

Ο Καραγκιούλ επισημαίνει ότι “με τη στάση που τήρησε η Τουρκία, είδαμε ότι  η ΕΕ δεν ήταν ποτέ πραγματικά ενωμένη, ότι ήταν διχασμένη και ότι κάθε χώρα στράφηκε προς τις δικές της εθνικές πολιτικές.

Η «στάση της Τουρκίας» έφερε  στο φως τα σημάδια της διαίρεσης της ΕΕ…

Εκείνοι που λένε «η Τουρκία είναι μόνη» χρειάζονται μόνο να αναθεωρήσουν όλα όσα έχουν συμβεί από τότε που ξέσπασε η κρίση της Ανατολικής Μεσογείου.

Η συζήτησή μας σχετικά με την Τουρκία πρέπει να είναι η «άνοδος της δύναμης της», όχι η «απομόνωση». Λαμβάνοντας αυτό υπόψη, μπορούμε να εξακριβώσουμε ποιος είναι στην πραγματικότητα μόνος και θα είναι μόνος τόσο στη Μεσόγειο όσο και σε ολόκληρη την περιοχή… Θα αγωνιστούμε στο πρωτάθλημα γιγάντων. Η Τουρκία είναι  μια υπερδύναμη τώρα!

Αυτός είναι ο «άξονας της Τουρκίας» στη χώρα και στην περιοχή και η «στάση της Τουρκίας» στον κόσμο. Ο κόσμος θα αισθανθεί  αυτές τις δύο πραγματικότητες τα επόμενα χρόνια…”

Αφού εκθειάζει την πολιτική της Τουρκίας η οποία κατά τη γνώμη του “τα βάζει με τους γίγαντες, γιατί έχει γίνει και η ίδια γίγαντας”, φθάνει και στο θέμα του Αιγαίου:

“ Μετά την περίοδο της διπλωματίας, υπάρχουν νέες εκπλήξεις από εμάς στην Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο. Αυτό δεν αφορά μόνο το φυσικό αέριο και το πετρέλαιο που ανακαλύφθηκαν στη Μαύρη Θάλασσα και τη Μεσόγειο.

Θα είναι σε θέση οι περιφερειακές χώρες που βρίσκονται εκτός του Τουρκικού άξονα – ειδικά οι χώρες που είναι ενάντια σε αυτόν τον άξονα – να υποστούν μεγάλες ζημιές;”

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα...

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.