Ήρωες στα βουνά του Κουρδιστάν

21 Σεπτεμβρίου, 2019


To HPG τίμησε τους 4 αντάρτες που έγιναν μάρτυρες στο ΧεφτανίνΤο Κέντρο Τύπου του HPG τίμησε τους 4 αντάρτες οι οποίοι έγιναν μάρτυρες σε αεροπορική επίθεση που έγινε τον Αύγουστο  στην περιοχή Χεφταν…To HPG τίμησε τους 4 αντάρτες που έγιναν μάρτυρες στο Χεφτανίν

Το Κέντρο Τύπου του HPG τίμησε τους 4 αντάρτες οι οποίοι έγιναν μάρτυρες σε αεροπορική επίθεση που έγινε τον Αύγουστο  στην περιοχή Χεφτανίν.

Το Κέντρο Τύπου ανέφερε πως ¨Στα πλαίσια στρατιωτικής επιχείρησης που διεξάγει ο κατοχικός τουρκικός στρατός στην περιοχή Χεφτανίν, σε αεροπορική επίθεση που έκανε το βράδυ της 25ης  Αυγούστου,  4 φίλοι μας πέρασαν στην αιωνιότητα¨

Τα στοιχεία ταυτότητα των ανταρτών που έχασαν την ζωή τους δόθηκαν ως εξής :

Κωδική ονομασία : Αγίτ Τσιγιά

Ονοματεπώνυμο : Αχμέτ Χελάχ

Τοποθεσία Γέννησης: Ζάχο

Όνομα Πατέρα και Μητέρας : Χελάτ και Σαφιά

Τοποθεσία και χρόνος όπου μαρτύρησε :  25/8/2019 Χεφτανίν

 

Κωδική ονομασία : Αμάρα Βιγιάν

Ονοματεπώνυμο : Ροζντάν Σεβέρ

Τοποθεσία Γέννησης: Βαν

Όνομα Πατέρα και Μητέρας : Ισμαήλ και Χανούμ

Τοποθεσία και χρόνος όπου μαρτύρησε :  25/8/2019 Χεφτανίν

 

Κωδική ονομασία : Κεντάλ Σουρούτς

Ονοματεπώνυμο : Μεχμέτ Καγιά

Τοποθεσία Γέννησης: Ούρφα

Όνομα Πατέρα και Μητέρας : Αλή και Ναϊμέ

Τοποθεσία και χρόνος όπου μαρτύρησε :  25/8/2019 Χεφτανίν

 

Κωδική ονομασία : Ζαγρός Ροζχιλάτ

Ονοματεπώνυμο : Μουρχάν Αλινετζάτ

Τοποθεσία Γέννησης: Χόι

Όνομα Πατέρα και Μητέρας : Μεχμέτ και Τζεμιλέ

Τοποθεσία και χρόνος όπου μαρτύρησε :  25/8/2019 Χεφτανίν

Στην ανακοίνωση σχετικά με τους αντάρτες αναφέρονται τα εξής :

¨Οι συνοδοιπόροι μας Αγίτ, Αμάρα, Κεντάλ και Ζαγρός που γεννήθηκαν σε διάφορα κομμάτια του Κουρδιστάν, εξεγέρθηκαν ενάντια στον καταστροφικό πόλεμο που διεξάγει το κατοχικό τουρκικό κράτος και εντάχθηκαν στο Κουρδικό Απελευθερωτiκό Κίνημα. Εντάχθηκαν για την ελευθερία του κουρδικού λαού και από την πρώτη μέρα μπήκαν σε έναν ανελέητο αγώνα και επέδειξαν μεγαλειώδη αντίσταση σε αυτές τις φασιστικές επιθέσεις. Εκπαιδευμένοι σύμφωνα με το πνεύμα αντίστασης της νέας εποχής, διένυσαν απόσταση και κατέστη ο καθένας τους και ένας επαγγελματίας αντάρτης. Όταν οι φασιστικές και αποικιοκρατικές δυνάμεις άρχισαν την επιχείρηση στην περιοχή Χεφτανίν, οι συνοδοιπόροι μας επέδειξαν μεγαλειώδη αντίσταση και πολέμησαν ηρωικά με την κραυγή ¨Δεν θα περάσει ο φασισμός¨. Οι φίλοι μας Αγίτ, Αμάρα, Κεντάλ και Ζάγρος κατέστησαν υπόδειγμα συντροφικότητας, ενώ οι ηρωικοί αυτοί συνοδοιπόροι μας ανέδειξαν την πραγματικότητα των μαχητών του ΠΚΚ.

Για τους συνοδοιπόρους μας που πέρασαν στην αιωνιότητα, υποβάλουμε τα συλλυπητήρια μας καταρχήν στις πολύτιμες οικογένειες τους και σε όλον τον πατριωτικό λαό του Κουρδιστάν, ενώ υποσχόμαστε πως την κληρονομιά του αγώνα που μας άφησαν οι μάρτυρες αυτοί, θα την στέψουμε με νίκη¨.

https://anfturkce.com/guncel/hpg-heftanin-de-sehit-duesen-4-gerillayi-andi-130548

20/9/2019

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα...

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.