ΔΕΝ αρέσει στο ΚΚΕ η άρση του αμερικανικού εμπάργκο όπλων στην Κύπρο

19 Σεπτεμβρίου, 2022


«Οι πανηγυρισμοί των δυνάμεων του “ευρωατλαντισμού” για την απόφαση των ΗΠΑ να άρουν πλήρως το εμπάργκο όπλων στη Κύπρο, που είχαν επιβάλλει το 1987, επιχειρούν να αποκρύψουν την οδυνηρή πραγματικότητα που βιώνει ο κυπριακός λαός από την εμπλοκή του νησιού στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και ανταγωνισμούς», αναφέρει το ΚΚΕ, σε ανακοίνωσή του, «για την άρση του εμπάργκο των αμερικάνι…


«Οι πανηγυρισμοί των δυνάμεων του “ευρωατλαντισμού” για την απόφαση των ΗΠΑ να άρουν πλήρως το εμπάργκο όπλων στη Κύπρο, που είχαν επιβάλλει το 1987, επιχειρούν να αποκρύψουν την οδυνηρή πραγματικότητα που βιώνει ο κυπριακός λαός από την εμπλοκή του νησιού στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και ανταγωνισμούς», αναφέρει το ΚΚΕ, σε ανακοίνωσή του, «για την άρση του εμπάργκο των αμερικάνικων όπλων στην Κύπρο».

«Τα δεδομένα διαψεύδουν τους πανηγυρισμούς. Η μερική άρση του εμπάργκο των αμερικάνικων όπλων το 2020, όχι μόνο δεν απέτρεψε, αλλά οδήγησε σε πιο επικίνδυνη πορεία το κυπριακό πρόβλημα. Με ευθύνη και του ευρωατλαντικού ιμπεριαλισμού διατηρείται η τουρκική κατοχή στο 37% του κυπριακού εδάφους για 48 χρόνια και προωθείται σχέδιο διχοτόμησης του νησιού.

 

“Η Κύπρος, που χρησιμοποιείται ήδη ως ΝΑΤΟϊκή βάση, εντάσσεται βαθύτερα στους αμερικανοΝΑΤΟϊκούς σχεδιασμούς στον ανταγωνισμό με τη Ρωσία», επισημαίνει το ΚΚΕ και καταλήγει: «Η πολιτική αυτή ρίχνει “λάδι στη φωτιά” των γενικότερων ανταγωνισμών στην περιοχή και αυξάνει τους κινδύνους για τον κυπριακό λαό και τους άλλους λαούς της περιοχής».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα...

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.