Πιέσεις για κρίσεις παρά την ενδεχόμενη κρίση στο Αιγαίο

18 Σεπτεμβρίου, 2019


Με τους Τούρκους να ΄ναι πολύ “ζωηροί” τα τελευταία 24ωρα στο Αιγαίο, λόγω της άσκησης που διεξάγουν και τις μονάδες των ακριτικών νησιών να βρίσκονται αν όχι σε κατάσταση επιφυλακής αλλά …


Με τους Τούρκους να ΄ναι πολύ “ζωηροί” τα τελευταία 24ωρα στο Αιγαίο, λόγω της άσκησης που διεξάγουν και τις μονάδες των ακριτικών νησιών να βρίσκονται αν όχι σε κατάσταση επιφυλακής αλλά σίγουρα σε εγρήγορση, κάποιοι στην Αθήνα επιμένουν ότι πρέπει άμεσα να γίνουν κρίσεις Αρχηγών. Από χθες κυκλοφόρησε νέα φήμη-πρόβλεψη που θέλει την κυβέρνηση να αποφασίζει αλλαγές την Παρασκευή. Ημέρα που έχει προγραμματιστεί ΚΥΣΕΑ, αλλά για θέματα που αφορούν στο Λιμενικό όπως λένε οι πληροφορίες. Ωστόσο κάποιοι διαρρέουν ότι η ατζέντα μπορεί να “ανοίξει”.

Η κατάσταση στο ΥΠΕΘΑ δεν έχει αλλάξει. Ο ΥΕΘΑ Νίκος Παναγιωτόπουλος που έχει την “καuτή πατάτα” στα χέρια του, αναγνωρίζει ότι δεν είναι η κατάλληλη ώρα για αλλαγές. Έχει σχηματίσει άποψη για τους Αρχηγούς, για άλλους θετική και για άλλους έχει ενδοιασμούς. Ωστόσο είναι την άποψης ότι οι όποιες αλλαγές μπορούν να περιμένουν.

Υπάρχουν ωστόσο πιέσεις από κομματικούς κύκλους της ΝΔ, που ζητούν εδώ και τώρα αλλαγές. Έχουν και προτάσεις με ονόματα για τις θέσεις των Αρχηγών. Την άποψη για κρίσεις υποστήριζε τουλάχιστον μέχρι πρόσφατα και ο ΥΦΕΘΑ, ο οποίος φέρεται να έχει “στοχοποιήσει” συγκεκριμένο Αρχηγό.

Ένα ακόμη επιχείρημα που αξιοποιούν όσοι επιθυμούν κρίσεις είναι και το θέμα της Λέρου, για το οποίο υποστηρίζουν ότι πρέπει να οδηγήσει σε αλλαγές στην ηγεσία του ΓΕΝ. Είχε κυκλοφορήσει η φήμη ότι ο Α/ΓΕΝ είχε θέσει στη διάθεση του ΥΕΘΑ την παραίτησή του, αλλά δεν έγινε καν συζήτηση.

Όπως και να ΄χει όλα δείχνουν ότι δύσκολα θα φθάσουμε στο τέλος του χρόνου χωρίς κρίσεις.

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα...

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.