ΛΕΡΟΣ: Η “λίστα της ΜΥΚ”! Τι ζήτησε ο εισαγγελέας και γιατί οι έρευνες για την κλοπή έχουν “κολλήσει”

18 Σεπτεμβρίου, 2019


Κατάλογο με δεκάδες ονόματα βατραχανθρώπων της ΜΥΚ -κάποιοι μιλούν ακόμη και για 100- έχουν στα χέρια τους οι αρχές που ερευνούν την σοβαρή υπόθεση της κλοπής οπλισμού στη Λέρο! Γιατί ζητήθηκε αυτός ο…


... κατάλογος και πως εμπλέκεται η ΜΥΚ; Από μία και μόνο κατάθεση που έχει δοθεί από στέλεχος που υπηρετεί στη ναυτική βάση της Λέρου! Τι έχει πει; Έχει κατονομάσει συνάδελφό του αξιωματικό, για τον οποίο έχει πει ότι τον είδε να μπαίνει σε διαφορετικές χρονικές περιόδους στις αποθήκες μαζί “με δύο ΟΥΚάδες”! Και ποιοι είναι οι ΟΥΚάδες; Εδώ αρχίζουν τα δύσκολα γιατί: • Ο αξιωματικός που κατονομάστηκε ότι μπήκε στις αποθήκες λέει ότι δεν γνωρίζει τίποτα απ΄ όσα λέει ο συνάδελφος του. Οπτικό υλικό που να επιβεβαιώνει ή να διαψεύδει τα όσα υποστηρίζει,...

Κατάλογο με δεκάδες ονόματα βατραχανθρώπων της ΜΥΚ -κάποιοι μιλούν ακόμη και για 100- έχουν στα χέρια τους οι αρχές που ερευνούν την σοβαρή υπόθεση της κλοπής οπλισμού στη Λέρο! Γιατί ζητήθηκε αυτός ο κατάλογος και πως εμπλέκεται η ΜΥΚ;
Από μία και μόνο κατάθεση που έχει δοθεί από στέλεχος που υπηρετεί στη ναυτική βάση της Λέρου!

Τι έχει πει; Έχει κατονομάσει συνάδελφό του αξιωματικό, για τον οποίο έχει πει ότι τον είδε να μπαίνει σε διαφορετικές χρονικές περιόδους στις αποθήκες μαζί “με δύο ΟΥΚάδες”! Και ποιοι είναι οι ΟΥΚάδες; Εδώ αρχίζουν τα δύσκολα γιατί:

• Ο αξιωματικός που κατονομάστηκε ότι μπήκε στις αποθήκες λέει ότι δεν γνωρίζει τίποτα απ΄ όσα λέει ο συνάδελφος του. Οπτικό υλικό που να επιβεβαιώνει ή να διαψεύδει τα όσα υποστηρίζει, δεν υπάρχει.

• Στην κατάθεσή του το στέλεχος που κάνει λόγο για τους δύο ΟΥΚάδες, δεν αναφέρει ονόματα, αφού δεν τα γνωρίζει! Μπορεί να τους αναγνωρίσει; Λέει πως ναι.

• Αυτή είναι η αιτία που ο εισαγγελέας ζήτησε από την ΜΥΚ κατάλογο με τα ονόματα των βατραχανθρώπων που έχουν περάσει τους τελευταίους 18 μήνες από την Λέρο!
Ανάμεσα σ΄ αυτά τα ονόματα, θα ψάξουν να βρουν ποιοι βατραχάνθρωποι ήταν ή πέρασαν για εφοδιασμό από την Λέρο, τις ημερομηνίες που το συγκεκριμένο στέλεχος που έδωσε την κατάθεση ήταν υπηρεσία.

• Αν καταλήξουν κάπου, το στέλεχος θα κληθεί να αναγνωρίσει τους βατραχανθρώπους που ισχυρίζεται ότι μπήκαν στις αποθήκες μαζί με τον αξιωματικό, ο οποίος όμως εδώ και ένα χρόνο δεν υπηρετεί στη Λέρο!

Με λίγα λόγια η κατάσταση είναι περίπλοκη. Δεν είναι αδύνατο να βρεθεί άκρη, αλλά προς το παρόν μοιάζει πολύ δύσκολο.

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα...

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.