20 χρόνια απο την Ίδρυση της 194 Μοίρας Πολλαπλών Εκτοξευτών Πυραύλων (MLRS)

17 Σεπτεμβρίου, 2019


Με κάθε επισημότητα πραγματοποιήθηκε την 16η Σεπτεμβρίου 2019, η Τελετή Παράδοσης και Παραλαβής της Διοικήσεως της 194 Μοίρας Πολλαπλών Εκτοξευτών Πυραύλων (MLRS), που εδρεύει στο Στρατόπεδο «Ράμναλη»…


... στην περιοχή του Λαγκαδά, ενώ παράλληλα τιμήθηκε και η γενέθλιος ημέρα της Μοίρας, η οποία εφέτος συμπληρώνει είκοσι έτη από της συγκροτήσεως της. Ο εορτασμός ξεκίνησε με την καθιερωμένη Δοξολογία εις την οποία χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης, και εν συνεχεία ανεγνώσθη η Ημερήσια Διαταγή από τον Διοικητή της 1ης Στρατιάς Πυροβολικού, Ταξίαρχου Ιντζέ Ιωάννου. Ακολούθησε η Τελετή Παράδοσης – Παραλαβής της Διοικήσεως με απερχόμενο Διοικητή τον Αντισυνταγματάρχη (ΠΒ) κ. Γεώργιο Κώτα και αναλαμβάνοντα...

Με κάθε επισημότητα πραγματοποιήθηκε την 16η Σεπτεμβρίου 2019, η Τελετή Παράδοσης και Παραλαβής της Διοικήσεως της 194 Μοίρας Πολλαπλών Εκτοξευτών Πυραύλων (MLRS), που εδρεύει στο Στρατόπεδο «Ράμναλη» στην περιοχή του Λαγκαδά, ενώ παράλληλα τιμήθηκε και η γενέθλιος ημέρα της Μοίρας, η οποία εφέτος συμπληρώνει είκοσι έτη από της συγκροτήσεως της.

Ο εορτασμός ξεκίνησε με την καθιερωμένη Δοξολογία εις την οποία χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης, και εν συνεχεία ανεγνώσθη η Ημερήσια Διαταγή από τον Διοικητή της 1ης Στρατιάς Πυροβολικού, Ταξίαρχου Ιντζέ Ιωάννου.

Ακολούθησε η Τελετή Παράδοσης – Παραλαβής της Διοικήσεως με απερχόμενο Διοικητή τον Αντισυνταγματάρχη (ΠΒ) κ. Γεώργιο Κώτα και αναλαμβάνοντα τον Αντισυνταγματάρχη (ΠΒ) Κωνσταντίνο Νατούδη.

Κατά την διάρκεια των Τελετών παρέστησαν, ο Δήμαρχος Λαγκαδά κ. Ιωάννης Ταχματζίδης, εκπρόσωποι της Δημοτικής Αυτοδιοικήσεως, της Περιφέρειας, των Σωμάτων του Στρατού Ξηράς και των Σωμάτων Ασφαλείας, αντιπρόσωποι των Στρατιωτικών Μονάδων που εδρεύουν στην περιοχή

Επίσης Ανώτατοι και Ανώτεροι Αξιωματικοί, απόστρατοι αξιωματικοί και αρκετός κόσμος, μεταξύ αυτών ο Αντιστράτηγος ε.α. κ. Δημόκριτος Ζερβάκης, εκ των ιδρυτών και πρώτος Διοικητής της 194 MLRS.

Ακολούθησε, ξενάγηση στους χώρους του στρατοπέδου και ενημέρωση για τα οπλικά συστήματα τα οποία φιλοξενούνται εις την Στρατιωτική Μονάδα της 194ης ΜΠΕΠ (MLRS), καθώς επίσης και δεξίωση στο κέντρο ψυχαγωγίας της μονάδος, όπου ακούσθηκαν επίκαιροι λόγοι, προσφωνήσεις και αντιφωνήσεις, ενώ παρουσιάσθηκε και οπτικοακουστικό υλικό από την έως τώρα δράση της Μοίρας.

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα...

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.