Μουσταφά Ντεστιτζή : ¨Η Ελλάδα συσσωρεύει στρατό στην νήσο Ρω που ανήκει στην Τουρκία¨

17 Σεπτεμβρίου, 2020


Γενικός πρόεδρος του κόμματος ΒΒΡ: “Η Τουρκία επειγόντως και με απόλυτο τρόπο δεν πρέπει να επιτρέψει στην Ελληνίδα ΠτΔ ή άλλο ανώτατο αξιωματούχο να κάνει βήμα σε νησιά αμφισβητούμενα η νησιά π…Γενικός πρόεδρος του κόμματος ΒΒΡ: “Η Τουρκία επειγόντως και με απόλυτο τρόπο δεν πρέπει να επιτρέψει στην Ελληνίδα ΠτΔ ή άλλο ανώτατο αξιωματούχο να κάνει βήμα σε νησιά αμφισβητούμενα η νησιά που μας ανήκουν και πρέπει να κάνει μία ξεκάθαρη ανακοίνωση”.

…….

Ο Ντεστιντζί υπενθύμισε πως το πλοίο Ορούτς Ρέις επέστρεψε στο λιμάνι της Αττάλειας Και δήλωσε πως ¨Η δικαιολογία ήταν η συντήρηση και παράλληλα η συμβολή στην καλή βούληση και στη διαδικασία διαπραγμάτευσης. Η Ελλάδα όμως αυτό το εκτίμησε ως μία νίκη της ενεργής διπλωματίας της και την ίδια μέρα συνέχισε τις κινήσεις της συσσωρεύοντας στρατό και πυρομαχικά στην νήσο Ρω πού ανήκει στην Τουρκία.

…….

Η Τουρκία επειγόντως και με απόλυτο τρόπο δεν πρέπει να επιτρέψει στην Ελληνίδα ΠτΔ ή άλλο ανώτατο αξιωματούχο να κάνει βήμα σε νησιά αμφισβητούμενα η νησιά που μας ανήκουν και πρέπει να κάνει μία ξεκάθαρη ανακοίνωση. Η Ελλάδα έκλεψε και συνεχίζει να κλέβει το δικαίωμα της Τουρκίας πάνω σε 150 βραχονησίδες και νησάκια. Αυτά βρίσκονται μπροστά ακριβώς στη μύτη μας. Αυτά τα νησιά πρέπει να αντιμετωπίζονται σύμφωνα με τα άρθρα 13 και 16 της συνθήκης της Λωζάνης. Αυτά τα νησιά δεν μπορεί να είναι οπλισμένα. Κανείς δεν έχει δικαίωμα κυριαρχίας σε αυτά. Και αν κάποιος το κάνει τότε η Τουρκία ενάντια σε αυτό, έχει δικαίωμα να οργανώσει στρατιωτική επιχείρηση όπως έκανε το 1964. Αν χρειάζεται πρέπει να κάνει χρήση η Τουρκία αυτού του δικαιώματος της.¨

https://www.aa.com.tr/tr/politika/bbp-genel-baskani-destici-turkiye-ihtilafli-veya-bize-ait-olan-adalara-ziyarete-kesinlikle-izin-vermemelidir/1975309

16/9/2020

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα...

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.