Απόρριψη αίτησης για αναγνώριση “μακεδονικού” σωματείου στις Σέρρες

16 Σεπτεμβρίου, 2019


Απορρίφθηκε την Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2019 με απόφαση του Πρωτοδικείου Σερρών η αίτηση αναγνώρισης του σωματείου με την επωνυμία «Αδελφότητα Ντόπιων Σερραίων Κύριλλος και Μεθόδιος».Η απόφαση με αρι…Απορρίφθηκε την Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2019 με απόφαση του Πρωτοδικείου Σερρών η αίτηση αναγνώρισης του σωματείου με την επωνυμία «Αδελφότητα Ντόπιων Σερραίων Κύριλλος και Μεθόδιος».

Η απόφαση με αριθμό 185/2019 έθεσε τέρμα στις φιλοδοξίες ομάδας πολιτών του Νομού Σερρών να αναγνωριστεί στην Ελλάδα η ύπαρξη «Μακεδονικής» γλώσσας στην περιοχή. Την μηνυτήρια αναφορά κατέθεσε ο Γεώργιος Τάτσιος τον Μάρτιο του 2018 ως πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων.

Η δίκη πραγματοποιήθηκε στις 9 Απριλίου του 2019 όπου όπως αποδείχτηκε οι Δικαστές δεν αποδέχτηκαν τα επιχειρήματα διαφόρων «ειδικών» που επεδίωξαν να υπερασπιστούν τις θέσεις των μελών του σωματείου το οποίο χαρακτήριζε ως γλώσσα των ντόπιων τη “μακεδονική” ενώ αναγνώριζε ως εθνικούς ήρωες τους Βούλγαρους κομιτατζήδες κι ως εθνική εορτή τη βουλγαρική «επανάσταση» του Ίλιντεν, στην οποία σφαγιάστηκαν οι Έλληνες του Κρουσόβου το 1903.

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα...

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.