Πολεμικό Ναυτικό: Τα ανησυχητικά πρώτα στοιχεία στην έρευνα της Αντιτρομοκρατικής στο ΥΝΤΕ Λέρου…

11 Σεπτεμβρίου, 2019


Οι πρώτες ενδείξεις από τις έρευνες της Αντιτρομοκρατικής, οδηγούν στο συμπέρασμα ότι οι δράστες την κλοπής “στρατιωτικού υλικού” είχαν συνεργάτες εντός του στρατοπέδου. Αυτό παραπέμπει εί…


Οι πρώτες ενδείξεις από τις έρευνες της Αντιτρομοκρατικής, οδηγούν στο συμπέρασμα ότι οι δράστες την κλοπής “στρατιωτικού υλικού” είχαν συνεργάτες εντός του στρατοπέδου. Αυτό παραπέμπει είτε σε κλασική τρομοκρατία, δηλαδή την “αλά Συκούριο” κλοπής οπλικών συστημάτων τα οποία μπορούν στη συνέχεια να χρησιμοποιηθούν σε κάποια τρομοκρατική ενέργεια, είτε σε περίπτωση όπως αυτή την κλοπής – κυρίως ελαφρού – οπλισμού, με σκοπό τον… εμπλουτισμό της ιδιωτικής συλλογής όπλων κάποιων σε γνωστούς και μη εξαιρετέους ελλαδικούς προορισμούς.

Το δεδομένο ότι στη βάση του Πολεμικού Ναυτικού υπάρχουν συστήματα ασφαλείας, δημιουργεί τουλάχιστον την ελπίδα να διαπιστωθεί σύντομα τι ισχύει και τι όχι. Εάν δηλαδή διαπιστωθεί ότι τα συστήματα αυτά έχει γίνει προσπάθεια να απενεργοποιηθούν ώστε να μην καταγράψουν την κλοπή.

Ο έλεγχος από την Αντιτρομοκρατική (παρουσία κλιμακίου της ΕΥΠ) δεν θα περιοριστεί στις τελευταίες μέρες, αφού θα μπορούσε να εντοπιστεί πρόσωπο ή πρόσωπα να δείχνουν “ειδικό ενδιαφέρον” για το σημείο όπου έγινε η κλοπή του οπλισμού και το “κουβάρι” να αρχίσει να ξετυλίγεται… Άρα σημαντικό είναι να διαπιστωθεί ο χρόνος τέλεσης του εγκλήματος.

Πρόκειται δηλαδή για μια πολύ οργανωμένη επιχείρηση, η “πλάστιγγα” θα κλίνει είτε προς την εκδοχή της τρομοκρατίας, είτε προς κάποιο οργανωμένο κύκλωμα που ξέρει πολύ καλά τι θα κάνει τα οπλικά συστήματα που απέσπασε. Το ένα και το άλλο σενάριο έχουν ασφαλώς και ένα τρίτο που τα συνδυάζει, αν και προς το παρόν η εκδοχή της τρομοκρατίας δείχνει να υποχωρεί….

Προς το παρόν έχουν ανακληθεί όλες οι άδειες και το προσωπικό έχει διαταχθεί να επιστρέψει στη μονάδα, έως ότου διαπιστωθεί τι έγινε με το υλικό που εξαφανίστηκε από τους σάκους μάχης που υπάρχουν έτοιμοι για τις δυνάμεις ειδικών επιχειρήσεων του Πολεμικού Ναυτικού. Διαπιστώθηκε απώλεια 2 αντιαρματικών, αριθμός αμυντικών χειροβομβίδων, οπλοβομβίδες κατά προσωπικού και αντιαρματικές, νάρκες κατά προσωπικού, εκρηκτικές ύλες και ποσότητα βραδυφλεγούς σχοινιού (φιτίλι).

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα...

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.