Κατεπειγόντως η προμήθεια «Αντι- Drone»…Αν θέλουμε να κατεβάσουμε τα Τουρκικά drone

10 Σεπτεμβρίου, 2019


Tην τελευταία περίοδο, απέναντι στις επιθέσεις των drone και των ΙΗΑ (μη επανδρωμένα αεροπορικά μέσα), με τεχνολογία νέας γενιάς, αναπτύχθηκαν και  αρκετά συστήματα προστασίας.Η Τουρκική ASELSAN, για …


... να εξουδετερώσει τις εν λόγω απειλές απο που άραγε , έχει αναπτύξει το ΙΗΑ-SAVAR (Αντι- Drone) και μέσα σε ένα χρόνο, έχει πραγματοποιήσει στο εσωτερικό και το εξωτερικό, περίπου 500 παραδόσεις. Λόγω του χαμηλού κόστους και της ευκολίας χρήσης, τα μέτρα που αναπτύχθηκαν εναντίον των...

Tην τελευταία περίοδο, απέναντι στις επιθέσεις των drone και των ΙΗΑ (μη επανδρωμένα αεροπορικά μέσα), με τεχνολογία νέας γενιάς, αναπτύχθηκαν και  αρκετά συστήματα προστασίας.

Η Τουρκική ASELSAN, για να εξουδετερώσει τις εν λόγω απειλές απο που άραγε , έχει αναπτύξει το ΙΗΑ-SAVAR (Αντι- Drone) και μέσα σε ένα χρόνο, έχει πραγματοποιήσει στο εσωτερικό και το εξωτερικό, περίπου 500 παραδόσεις.

Λόγω του χαμηλού κόστους και της ευκολίας χρήσης, τα μέτρα που αναπτύχθηκαν εναντίον των drone και των ΙΗΑ, που πρόσφατα μετατράπηκαν σε όπλα από κακόβουλα χέρια, έχουν γίνει ευρέως διαδεδομένα.

Μαζί με την αναπτυσσόμενη τεχνολογία, η χρήση των drone και τα ΙΗΑ για πολλούς διαφορετικούς σκοπούς, αυξάνεται ραγδαία.

Είναι εύκολο στη χρήση, είναι προσβάσιμο, μπορεί να χρησιμοποιηθεί από όλους χωρίς ειδικές δεξιότητες και είναι δυνατό να γίνουν εύκολα εφαρμογές τροποποίησης.

Τα Drone και mini ΙΗΑ μπορούν να χρησιμοποιηθούν από στοιχεία του εχθρού για ανακάλυψη, εντοπισμό, κατασκοπεία, παρενόχληση, ένοπλη επίθεση και βομβιστική επίθεση.

Απέναντι σε όλες αυτές τις απειλές, για τα drone και τα ΙΗΑ που χρησιμοποιούνται για τρομοκρατικούς σκοπούς, έχουν εξασφαλιστεί συστήματα προστασίας.

Η ASELSAN που είναι κορυφαία εταιρία στον τομέα της Αμυντικής Βιομηχανίας της Τουρκίας, το 2017, στα πλαίσια των εργασιών Ar-Ge (Έρευνας και Ανάπτυξης) άρχισε τις εργασίες για την κάλυψη αυτής της ανάγκης.

Μέσα από χρόνια εμπειρίας και γνώσης που αποκτήθηκε από την ανάπτυξη συστημάτων RF (ανάμιξη / στόμωμα) ραδιοσυχνοτήτων της ASELSAN, ανέπτυξε το σύστημα İHA-SAVAR, το οποίο είναι φορητό και μπορεί εύκολα να χρησιμοποιηθεί από ένα άτομο.

Το İHA-SAVAR υπό το συντονισμό της Δνσης Αμυντικής Βιομηχανίας, άρχισε να συμπεριλαμβάνεται στη δομή των δυνάμεων ασφαλείας.

Η πρώτη παράδοση έγινε τον Νοέμβριο του 2017 και 500 παραδόσεις έγιναν στο πλαίσιο των συμβάσεων που υπογράφηκαν με εγχώριους και ξένους πελάτες πέρυσι.Με περισσότερα από 100 προφίλ ανάμιξης

To İHA-SAVAR , που είναι ένα σύστημα ανάμιξης / στόμωσης RF, εξασφαλίζει προστασία σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις/βάσεις, κτίρια κρατικών υπηρεσιών, κατοικίες υψηλών προσώπων, στρατόπεδα, σημεία ελέγχου, ενώ έχει ενεργή ανάμιξη στα Drone και τα mini ΙΗΑ

Το İHA-SAVAR με την κατευθυντική ή σφαιρική κεραία, εξαλείφει τα Drone και mini ΙΗΑ με τις ανώτερες πολεμικές δυνατότητες που διαθέτουν και προσφέρει πολύ περισσότερες από τις αναμενόμενες αποστάσεις δραστικότητας, από ένα σύστημα αυτού του μεγέθους

Το İHA-SAVAR που έχει σχεδιαστεί σε τύπο όπλου, με συμπαγή αρχιτεκτονική συστήματος, έχει μικρό βάρος και φορητότητα που παρέχει τη μέγιστη εργονομία.

Το σύστημα είναι ικανό για μακροχρόνια λειτουργία με μπαταρίες δικτύου και με μπαταρία υψηλής χωρητικότητας. Η δυνατότητα προγραμματισμού είναι μια αποτελεσματική λύση για τακτικές και επιχειρησιακές ανάγκες.

Για να χρησιμοποιηθεί σε διάφορα σενάρια τακτικής, ο χρήστης μπορεί να ορίσει περισσότερα από 100 προφίλ ανάμιξης, προγραμματίζοντας τα μέσω ενός φορητού υπολογιστή.

Σχόλιο: Η Ελλάδα που το 2000 κατασκεύαζε Άρματα όταν οι Τούρκοι δεν είχαν ούτε τη γνώση κατασκευής τεντζερέδων ,δεν μπορεί να κατασκευάσει τα Anti Drone  ,την ώρα που οι Τούρκοι θα μας στέλνουν τα Μη επανδρωμένα σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο  με Καταιγιστικούς ρυθμούς;

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.