Αυξάνονται οι αυτοκτονίες στην Ελλάδα… Πρωτιά Κρήτης, Θεσσαλίας, Αττικής

10 Σεπτεμβρίου, 2019


Σημαντικά είναι, εν τω μεταξύ, τα στοιχεία που έρχονται στη δημοσιότητα και για την Ελλάδα, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Πρόληψη της Αυτοκτονίας. Σύμφωνα με στοιχεία του Παρατηρητηρίου Αυτοκτ…Σημαντικά είναι, εν τω μεταξύ, τα στοιχεία που έρχονται στη δημοσιότητα και για την Ελλάδα, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Πρόληψη της Αυτοκτονίας. Σύμφωνα με στοιχεία του Παρατηρητηρίου Αυτοκτονιών του Κέντρου Ημέρας για την Πρόληψη της Αυτοκτονίας «Κλίμακα» περισσότεροι από 500 άνθρωποι αυτοκτονούν τα τελευταία χρόνια στη χώρα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα τελευταία επίσημα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για τον αριθμό των αυτοκτονιών στην Ελλάδα το 2016, οι θάνατοι από αυτοκτονία ανήλθαν σε 484. Παράλληλα, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο Αυτοκτονιών του Κέντρου Ημέρας για την Πρόληψη της Αυτοκτονίας της ΜΚΟ «Κλίμακα», τα έτη 2017, 2018 και μέχρι τα τέλη Αυγούστου του 2019, προκύπτουν τα εξής:

– Ο αριθμός των αυτοκτονιών παρουσιάζει σταθερή αυξητική τάση.
– Η πλειοψηφία των αυτοχείρων ήταν άνδρες.

Επίσης, όπως καταδεικνύεται, άτομα ηλικίας 60 – 64 και 80 ετών και άνω σημειώνουν τα μεγαλύτερα ποσοστά αυτοκτονιών. Ακολουθούν τα άτομα παραγωγικής ηλικίας που ανήκουν στις ηλικιακές ομάδες των 45 – 49 ετών και 50 – 59 ετών.

– Οι περιφέρειες με το υψηλότερο ποσοστό θνησιμότητας από αυτοκτονία είναι η Κρήτη, η Θεσσαλία και η Αττική.
– Η πιο συχνή μέθοδος αυτοκτονίας κατά την τελευταία τριετία είναι ο απαγχονισμός.
– Η χρονική περίοδος κατά την οποία σημειώθηκαν τα υψηλότερα ποσοστά αυτοκτονιών είναι κατά τους ανοιξιάτικους και καλοκαιρινούς μήνες, ήτοι από τον Μάρτιο έως τον Αύγουστο.

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα...

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.