“Οι Τούρκοι θα μπορούσαν να κλέψουν πυρηνικά όπλα από το Ιντσιρλίκ”!

10 Σεπτεμβρίου, 2019


Η ρήση Ερντογάν περί απόκτησης πυρηνικών όπλων άφησε τους αναλυτές να αναρωτιούνται πως θα μπορούσε αυτό να συμβεί. Θα μπορούσε η Τουρκία να κλέψει αμερικανικά πυρηνικά όπλα από τη Νατοϊκή βάση του Ιν…


Η ρήση Ερντογάν περί απόκτησης πυρηνικών όπλων άφησε τους αναλυτές να αναρωτιούνται πως θα μπορούσε αυτό να συμβεί. Θα μπορούσε η Τουρκία να κλέψει αμερικανικά πυρηνικά όπλα από τη Νατοϊκή βάση του Ιντσιρλίκ; «Αν η Τουρκία θέλει να δημιουργήσει πυρηνικά όπλα μπορεί. Θα χρειαστεί δεκαετίες όμως. Δεν είναι κάτι που γίνεται σε μια μέρα», ανέφερε Αμερικανός αναλυτής, σε ενδιαφέρον θέμα που ανάρτησε ο ιστοχώρος Ahval. Αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ δήλωσε από την πλευρά του ότι η Τουρκία έχει συμφωνήσει να μην αποκτήσει πυρηνικά.

Τούρκος αναλυτής πάντως ανέφερε πως η δήλωση Ερντογάν έρχεται από την θεώρησή του περί της παγκόσμιας τάξης που επιβάλουν οι ΗΠΑ και η οποία, κατ’ αυτόν, καταρρέει και έτσι μπορεί να κινηθεί ο ίδιος πιο επιθετικά έναντι των γειτόνων της Τουρκίας.

«Η Τουρκία κινείται επιθετικά κατά της Ελλάδας και της Κύπρου στην Ανατολική Μεσόγειο πρόσφατα και πιστεύω πως αυτό αποτελεί μέρος της πολιτικής Ερντογάν να στείλει μηνύματα στην Αθήνα», ανέφερε ο ίδιος. «Τα πυρηνικά όπλα είναι ιδανικά για να φουσκώσουν τον εγωισμό της Τουρκίας. Μην ξεχνάτε η Τουρκία ήταν αυτοκρατορία», είπε.

Διεθνείς αναλυτές αναφέρουν ότι ο φόβος ενός πυρηνικού Ιράν θα μπορούσε να οδηγήσει την Σαουδική Αραβία, την Αίγυπτο και την Τουρκία στην απόκτηση πυρηνικών. Από τις χώρες αυτές η Τουρκία έχει την ισχυρότερη βιομηχανική υποδομή.

Μπορεί επίσης να αγοράσει πυρηνικό καύσιμο ή ακόμα και πυρηνικά όπλα από το Πακιστάν ή να κλέψει υδρογονοβόμβα από τη βάση του Ιντσιρλίκ στο έδαφός της! «Θα είναι ακραία περίπτωση αν η Τουρκία επιτεθεί σε μια αμερικανική βάση. Δεν θα περάσει αναπάντητη. Άρα δύσκολα μπορεί να συμβεί», ανέφερε Αμερικανός αναλυτής.

Κατά το πραξικόπημα του 2016 πραξικοπηματίες αξιωματικοί πήραν υπό τον έλεγχό τους τη βάση του Ιντσιρλίκ. «Το Ιντσιρλίκ είναι κακό μέρος για να αποθηκεύουμε πυρηνικά. Ποτέ δεν πρόκειται να χρησιμοποιήσουμε τα εκεί πυρηνικά… Ο Ερντογάν όμως ίσως τα χρησιμοποιήσει», ανέφερε ο ίδιος Αμερικανός αναλυτής.

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα...

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.