Τα “ελληνικά Ζέπελιν” θα φρουρούν πλέον τα σύνορά μας με την Τουρκία

22 Ιουλίου, 2021


Το ένα από τα δύο αερόπλοια “Ζέπελιν” τύπου «Eagle Owl» που χρησιμοποιεί πιλοτικά η Frontex σε συνεργασία με το Λιμενικό Σώμα, άρχισε τις περιπολίες στον Έβρο για τη φύλαξη των συνόρων. Αφ…Το ένα από τα δύο αερόπλοια “Ζέπελιν” τύπου «Eagle Owl» που χρησιμοποιεί πιλοτικά η Frontex σε συνεργασία με το Λιμενικό Σώμα, άρχισε τις περιπολίες στον Έβρο για τη φύλαξη των συνόρων. Αφού έγιναν οι δοκιμαστικές πτήσεις τις προηγούμενες μέρες από το αεροδρόμιο «Δημόκριτος» της Αλεξανδρούπολης, έως το λιμάνι της πόλης, το Ζέπελιν ανέλαβε και επίσημα δράση στην περιοχή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η επιτήρηση γίνεται με θερμικές κάμερες που έχουν εμβέλεια άνω των 10 μιλίων, ενώ παράλληλα χρησιμοποιείται εξοπλισμός εντοπισμού AIS, ο οποίος συναντάται συνήθως στην παρακολούθηση κίνησης πλοίων.

 

Τα τεχνικά χαρακτηριστικά

Σύμφωνα με τους ειδικούς, το «Eagle Owl» είναι το πλέον υπερσύγχρονο αερόπλοιο του είδους του. Το μήκος του φτάνει τα 20 μ. και πετά σε ύψος 300-1.000 μέτρων. Κατασκευάστηκε έπειτα από γαλλογερμανική συμπαραγαγωή και η Ελλάδα μίσθωσε δύο τέτοια Ζέπελιν για 4-6 μήνες, ανάλογα με τη διάρκεια του προγράμματος. Το δεύτερο αερόπλοιο αναμένεται να αρχίσει τις πτήσεις του στη Λήμνο στις αρχές του Αυγούστου.

ΠΗΓΗ: ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα...

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.