Άσκησης Ναυτικής Συνεργασίας μεταξύ Κύπρου – Γαλλίας «CYP/FRA-01/2020»

23 Μαΐου, 2020


Στο πλαίσιο του προγραμματισμένου ελλιμενισμού στη Λάρνακα, της Γαλλικής Φρεγάτας FS ACONIT F-713, από την Παρασκευή, 22 μέχρι την Τρίτη, 26 Μαΐου 2020, το Ναυτικό σχεδίασε και πραγματοποίησε, εκπαιδε…Στο πλαίσιο του προγραμματισμένου ελλιμενισμού στη Λάρνακα, της Γαλλικής Φρεγάτας FS ACONIT F-713, από την Παρασκευή, 22 μέχρι την Τρίτη, 26 Μαΐου 2020, το Ναυτικό σχεδίασε και πραγματοποίησε, εκπαιδευτικές ασκήσεις με αντικείμενα κοινού ενδιαφέροντος σε συνεργασία με το Γαλλικό Πολεμικό Ναυτικό.  

Συγκεκριμένα, στις 22 Μαΐου 2020, το ΠΑΘ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ απέπλευσε από τη Μαρίνα Αγίας Νάπας, μαζί με τα νεότευκτα Ταχύπλοα (Τ/Χ) Σκάφη (RΗΙΒ) «ΝΗΡΕΑΣ-1» και «ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ-1» με σκοπό τη συνένωση με το Γαλλικό Πολεμικό Πλοίο στην περιοχή ασκήσεων που καθορίστηκε σε θαλάσσια περιοχή νότια Λάρνακας.

Για τη διεξαγωγή της διεθνούς άσκησης, Passing Exercise (PASSEX) με την κωδική ονομασία «CYP/FRA-01/2020» τέθηκε σε εφαρμογή το Μνημόνιο διμερούς «Συμφωνίας για Συνεργασία σε Θέματα Άμυνας», μεταξύ των Υπουργείων Άμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας (ΚΔ) και της Γαλλίας.

Οι στόχοι που τέθηκαν, καθώς και ο αντικειμενικός σκοπός της άσκησης ήταν η ανάπτυξη της διαλειτουργικότητας και συνέργειας, καθώς και η προαγωγή των σχέσεων, μεταξύ του Πολεμικού Ναυτικού της Εθνικής Φρουράς και της Γαλλικής Φ/Γ.

Η συνεργασία περιλάμβανε την πραγματοποίηση συναινετικής Άσκησης Νηοψίας (Compliant Cross-Boarding Exercise/VBSS) εν πλω με παράλληλη εξάσκηση από τη Φρεγάτα στον τρόπο αντιμετώπισης της ασύμμετρης απειλής. Ταυτόχρονα εκτελέστηκε αεροναυτική άσκηση.

Η  άσκηση κρίνεται ως ιδιαίτερα επιτυχής, καθώς παρείχε ουσιαστική και πρακτική δυνατότητα στο Πολεμικό Ναυτικό της ΚΔ και στις Μονάδες του Γαλλικού ΠΝ, που επιχειρούν στην Ανατολική Μεσόγειο για τη διεξαγωγή αποτελεσματικής συνεκπαίδευσης σε διάφορους τομείς ναυτικής συνεργασίας.

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα...

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.