Απόλυτο ξεσάλωμα Τούρκων! Σωρεία παραβιάσεων και… εμπλοκές πάνω από νησιά

22 Μαΐου, 2020


Χωρίς προηγούμενο ήταν η μέρα που πέρασε σε όρους τουρκικής προκλητικότητας, τουλάχιστον όσον αφορά το 2020, καθώς πέραν των δεκάδων παραβιάσεων, φαίνεται πως σημειώθηκαν σκληρές εμπλοκές πάνω από κατ…Χωρίς προηγούμενο ήταν η μέρα που πέρασε σε όρους τουρκικής προκλητικότητας, τουλάχιστον όσον αφορά το 2020, καθώς πέραν των δεκάδων παραβιάσεων, φαίνεται πως σημειώθηκαν σκληρές εμπλοκές πάνω από κατοικημένα ελληνικά νησιά.

Οι πληροφορίες του DP αναφέρουν ότι τα ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη στην κυριολεξία ανέμεναν τα τουρκικά “πάνω στη γραμμή” για να τα “συνοδέψουν” συστήνοντας άμεση αποχώρηση, χωρίς βέβαια να το αίτημα να εισακούγεται από την πλευρά των Τούρκων.

Πάνω από τη Λέσβο τα τουρκικά μαχητικά έμειναν επί οχτώ λεπτά και πάνω από τη Λήμνο επί δύο λεπτά. Στην πρώτη δε περίπτωση, από 33.000 πόδια μέχρι τα 19.000 πόδια… Μήπως αυτό θυμίζει σκληρή εμπλοκή; Γνωρίζουμε δε ποιος τελούσε υπό καταδίωξη…

Είναι εξάλλου ηλίου φαεινότερο ότι η γείτονα χώρα “ψάχνεται άγρια” προσπαθώντας απελπισμένα να προκαλέσει επεισόδιο. Η ελληνική πλευρά ενημερώνει παντού σε καθημερινή βάση για την κατάσταση και αποδεικνύει την αυτοσυγκράτηση που επιδεικνύει.

Ο τουρκικός εκνευρισμός είναι εμφανής και αποδίδεται στις παρασκηνιακές διπλωματικές διεργασίες, όπου για πρώτη φορά στα χρονικά, η Τουρκία αντιλαμβάνεται ότι η στρατηγική του “bullying” έχει προ πολλού διέλθει το όριο της χρησιμότητάς της και πλέον αρχίζει και παράγει ΚΟΣΤΟΣ αντί για όφελος.

Την ίδια στιγμή όμως, η απελπιστική οικονομική και υγειονομική κατάσταση στην Τουρκία το τελευταίο διάστημα, ήρθε για να αυξήσει κατακόρυφα το κόστος για τον ισλαμιστή εκλεγμένο δικτάτορα που την κυβερνά, ο οποίος αναζητά μάταια διέξοδο στον πόλεμο και τη δυστυχία εκατέρωθεν των ακτών του Αιγαίου.

ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ Κ.Ε.Κ. ΣΤΟ F.I.R. ΑΘΗΝΩΝ – ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ Ε.Ε.Χ. ΤΗΝ 21η ΜΑΪΟΥ 2020

ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΙ : 2 (2x2F-16)
ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΑ : 3 CN-235
ΣΥΝΟΛΟ Α/Φ : 7
ΟΠΛΙΣΜΕΝΑ : 4
ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ : 7
ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ : 79 (42 από τα μαχητικά)
ΕΜΠΛΟΚΕΣ : 5
ΠΕΡΙΟΧΗ : Βορειοανατολικό, Κεντρικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο

1. Δεκαπέντε εκ των ανωτέρω παραβιάσεων ήταν οι υπερπτήσεις από τα τουρκικά αεροσκάφη.
2. Τα ανωτέρω Α/Φ αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική.

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα...

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.