Πόλεμος στην Ουκρανία: «Ξεμένει» από αναγνωριστικά UAV η Ρωσία, λέει η Βρετανία

22 Μαΐου, 2022


Στην σοβαρή πιθανότητα να «ξεμένει» ο ρωσικός στρατός από μη επανδρωμένα αεροσκάφη (UAV) αναφέρεται στο ημερήσιο ενημερωτiκό του δελτίο το Υπουργείο Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου.Κάτι τέτοιο – σ…Στην σοβαρή πιθανότητα να «ξεμένει» ο ρωσικός στρατός από μη επανδρωμένα αεροσκάφη (UAV) αναφέρεται στο ημερήσιο ενημερωτiκό του δελτίο το Υπουργείο Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου.

Κάτι τέτοιο – σύμφωνα με τις υπηρεσίες πληροφοριών του Βρετανικού ΥΠΑΜ – θα είχε ως αποτέλεσμα να μην μπορεί να τα χρησιμοποιεί ως αναγνωριστικά προκειμένου να «κλειδώσουν» στόχους που στη συνέχεια θα πλήξουν μαχητικά αεροσκάφη ή το πυροβολικό.

Συγκεκριμένα το υπουργείο Άμυνας αναφέρει:

 

«Ο πόλεμος Ρωσίας-Ουκρανίας έχει δει τα μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα (UAV) να διαδραματίζουν κεντρικό ρόλο και για τις δύο πλευρές, αν και έχουν υποστεί υψηλό ποσοστό φθοράς. Τα UAV έχουν αποδειχθεί ευάλωτα τόσο σε κατάρριψη όσο και σε ηλεκτρονικές παρεμβολές.

Η Ρωσία προσπάθησε να εφαρμόσει την έννοια του «Reconnaissance Strike» που βελτίωσε στη Συρία, κατά το οποίο χρησιμοποιεί αναγνωριστικά UAV για τον εντοπισμό στόχων που πρόκειται να χτυπηθούν από μαχητικά αεροσκάφη ή πυροβολικό.

Η Ρωσία πιθανότατα αντιμετωπίζει έλλειψη κατάλληλων UAV αναγνώρισης για αυτό το έργο, η οποία επιδεινώνεται από τους περιορισμούς στην εγχώρια κατασκευαστική της ικανότητα που προκύπτουν από τις κυρώσεις.

Τα πληρώματα των ρωσικών αεροσκαφών συνεχίζουν κυρίως να αποφεύγουν να πραγματοποιούν εξόδους πάνω από το ουκρανικό έδαφος, πιθανότατα λόγω της απειλής από ουκρανικά συστήματα πυραύλων αεράμυνας.

Εάν η Ρωσία συνεχίσει να χάνει UAV με τον τρέχοντα ρυθμό της, η ικανότητα πληροφοριών, επιτήρησης και αναγνώρισης των ρωσικών δυνάμεων θα υποβαθμιστεί περαιτέρω, επηρεάζοντας αρνητικά την επιχειρησιακή αποτελεσματικότητα».

Διαβάστε περισσότερα...

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.