Η Μεγάλη Απόβαση των Πεζοναυτών :ΤΑΜΣ «ALEXANDER THE GREAT-22» στη ν. Σκύρο.

14 Μαΐου, 2022


Το ATG22 είναι μια αμφίβια εκπαιδευτική εκδήλωση που διεξάγεται στον Βόλο, τα νησιά των Σποράδων  και το Βόρειο  Αιγαίο Πέλαγος, από τις 2 ως τις 31 Μαΐου 2022 με την μεγάλη Απόβαση στην νήσο Σκύρο τη… 

Το ATG22 είναι μια αμφίβια εκπαιδευτική εκδήλωση που διεξάγεται στον Βόλο, τα νησιά των Σποράδων  και το Βόρειο  Αιγαίο Πέλαγος, από τις 2 ως τις 31 Μαΐου 2022 με την μεγάλη Απόβαση στην νήσο Σκύρο την 17η Μαΐου !

Το ATG22 θα ασκήσει διοίκηση και έλεγχο σε επίπεδο τάγματος και συνδυασμένη εκπαίδευση όπλων για να αυξήσει τη διαλειτουργικότητα μεταξύ της ομάδας Ναυτικού και Πεζοναυτών των ΗΠΑ και των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.

 

Οι δυνάμεις των ΗΠΑ θα βρίσκονται υπό τη διοίκηση και τον έλεγχο της Task Force 61/2, με τις συμμετέχουσες μονάδες να περιλαμβάνουν στοιχεία από το Kearsarge ARG, 22nd MEU και CTF 61/2’s Task Group 61/2.4 (Reconnaissance Counter-Reconnaissance Forces).

Οι δυνάμεις θα εκπαιδεύονται παράλληλα με την 32η Ελληνική Ταξιαρχία Πεζοναυτών καθώς και τη Διοίκηση Ειδικού Πολέμου του Ελληνικού Στρατού υπο του ΓΕΕΘΑ!

Στόχος της άσκησης ATG22 είναι η διεξαγωγή συνεκπαίδευσης Ελέγχου και Διοίκησης σε επίπεδο Τάγματος και επιχειρησιακής εκπαίδευσης σε επίπεδο Λόχου μεταξύ Πεζοναυτών Ελλάδος και ΗΠΑ με σκοπό την επαύξηση της διαλειτουργικότητας και την ενίσχυση των αμυντικών σχέσεων των δύο χωρών.

Θα δούμε να επιχειρεί και το  AAV7A1  από την 22 MEU σε αντιπροσωπεία του ΓΕΣ και της ΔΕΠ του ΓΕΕΘΑ, σε ανταπόκριση σχετικού αιτήματος της ελληνικής πλευράς, προκειμένου το ΓΕΣ να αποκτήσει μια επικαιροποιημένη άποψη για τα οχήματα αυτά που είναι απαραίτητα ώστε η 32 ΤΑΞ Π/Ν να αποκτήσει ικανότητα εκτέλεσης αμφίβιων αποβατικών ενεργειών με άφεση δυνάμεων σε μεγάλη απόσταση από την ακτή απόβασης.

 

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα...

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.