Ο κορονοϊός έπληξε και το πρόγραμμα του α/φ F-35… Δοκιμές τέλος μέχρι νεοτέρας

26 Μαρτίου, 2020


Οι επιχειρησιακές δοκιμές των F-35 έχουν προσωρινά ανασταλεί καθώς η βάση Έντουαρτς στην οποία εκτελούντο έκλεισε λόγω της απειλής του κορονοϊού. Σύμφωνα με το έγκυρο Defense News, η βάση έκλεισε και …


Loading...


Οι επιχειρησιακές δοκιμές των F-35 έχουν προσωρινά ανασταλεί καθώς η βάση Έντουαρτς στην οποία εκτελούντο έκλεισε λόγω της απειλής του κορονοϊού. Σύμφωνα με το έγκυρο Defense News, η βάση έκλεισε και μόνο το απολύτως αναγκαίο προσωπικό μπορεί να εισέλθει. Οι πτητικές δοκιμές έχουν σταματήσει με αποτέλεσμα να σταματήσουν και οι δοκιμές ψηφιακής προστασίας σε επιχειρησιακό περιβάλλον σταμάτησαν επίσης.

Σύμφωνα με αξιωματούχο, λαμβάνεται πρόνοια ώστε οι δοκιμές των F-35 να ξαναρχίσουν αμέσως μετά την άρση των μέτρων για τον κορονοϊό. Η Lockheed Martin έχει λάβει γνώση των εξελίξεων και εργάζεται για τον περιορισμό των επιπτώσεων επί του προγράμματος.

Πιθανώς η εξέλιξη αυτή να έχει όμως επίπτωση στο πρόγραμμα του Joint Simulation Environment (JSE), το οποίο ήδη βρίσκεται πίσω χρονικά. Το JSE αφορά την δράση του μαχητικού σε περιβάλλον υψηλών απειλών κατά αντιπάλων όπως η Ρωσία ή η Κίνα.

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα...

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.