Ταυτόχρονη πτήση 2 Α/Φ Embraer EMB-145H AEW&C …Στο Αιγαίο ! (χάρτης)

15 Μαρτίου, 2023


Δύο αεροσκάφη Επιτηρήσεως που απογειώθηκαν από την Βάσης της  Ελευσίνα ΑΒ, κοντά στην Αθήνα, πραγματοποίησαν δύο διαφορετικές αποστολές ταυτόχρονα.Το πρώτο (reg. 729 – c/S OURANOS32) επιχείρησε στο Αιγαίο μεταξύ 08:54 CET και 10:37, αποσπώντας τον αναμεταδότη ADS-B. Το δεύτερο (reg. 374 c/s OURANOS11 ) πραγματοποίησε την αποστολή του πάνω από την ενδιάμεση Ελλάδα μεταξύ 08:59 και 10:37, αποσπώντας…

Δύο αεροσκάφη Επιτηρήσεως που απογειώθηκαν από την Βάσης της  Ελευσίνα ΑΒ, κοντά στην Αθήνα, πραγματοποίησαν δύο διαφορετικές αποστολές ταυτόχρονα.

Το πρώτο (reg. 729 – c/S OURANOS32) επιχείρησε στο Αιγαίο μεταξύ 08:54 CET και 10:37, αποσπώντας τον αναμεταδότη ADS-B. Το δεύτερο (reg. 374 c/s OURANOS11 ) πραγματοποίησε την αποστολή του πάνω από την ενδιάμεση Ελλάδα μεταξύ 08:59 και 10:37, αποσπώντας ξανά τον αναμεταδότη ADS-B.

Το Embraer EMB-145H AEW&C (Airborne Early Warning and Control) είναι ένα αεροσκάφος κατασκευής Βραζιλίας που χρησιμοποιείται για αερομεταφερόμενη επιτήρηση και διοίκηση και έλεγχο.

Η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία διαθέτει τέσσερα από αυτά τα αεροσκάφη, τα οποία εδρεύουν στην Αεροπορική Βάση Ελευσίνας.

Τα ελληνικά αεροσκάφη AEW&C είναι εξοπλισμένα με το σύστημα ραντάρ EL/M-2083, το οποίο παρέχει δυνατότητες ανίχνευσης και παρακολούθησης μεγάλης εμβέλειας για εναέριους και επιφανειακούς στόχους.

Το ραντάρ είναι ικανό να ανιχνεύει και να παρακολουθεί αεροσκάφη, πυραύλους και πλοία σε βεληνεκές έως και 400 χιλιομέτρων. Εκτός από το σύστημα ραντάρ, τα ελληνικά αεροσκάφη AEW&C είναι επίσης εξοπλισμένα με μια σειρά άλλων αισθητήρων και συστημάτων επικοινωνίας, επιτρέποντάς τους να παρέχουν σε πραγματικό χρόνο την επίγνωση της κατάστασης και τις δυνατότητες διοίκησης και ελέγχου σε φιλικές δυνάμεις στον αέρα και στο έδαφος.

Η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία έχει χρησιμοποιήσει τα αεροσκάφη της AEW&C σε μια σειρά από επιχειρήσεις, συμπεριλαμβανομένων περιπολιών στα σύνορα, θαλάσσιας επιτήρησης και αποστολών έρευνας και διάσωσης.

Τα αεροσκάφη έχουν επίσης αναπτυχθεί για την υποστήριξη επιχειρήσεων του ΝΑΤΟ, όπως η Επιχείρηση Active Endeavour στη Μεσόγειο.

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.