Τα Τέμπη, οι κομματάρχες και το μεγαλείο ψυχής του ιερέα πατέρα

15 Μαρτίου, 2023


Το δεύτερο μέρος της τραγωδίας των Τεμπών άρχισε πριν ολοκληρωθεί το πρώτο. Πριν καν κηδευτούν οι νεκροί μας. Οι κομματάρχες από πρωίας μέχρι νυκτός είναι στις τηλεοράσεις και τα ραδιόφωνα και αλληλοκατηγορούνται. Βλέπετε έρχονται εκλογές. Λεβεντιά μηδέν! Θέαμα άθλιο! Ήθος ανύπαρκτο! Οι πολίτες, κυρίως οι νέοι, βγήκαν στους δρόμους απαιτώντας να χυθεί άπλετο φως και τιμωρία των ενόχων. Είναι κι αυ…

Το δεύτερο μέρος της τραγωδίας των Τεμπών άρχισε πριν ολοκληρωθεί το πρώτο. Πριν καν κηδευτούν οι νεκροί μας. Οι κομματάρχες από πρωίας μέχρι νυκτός είναι στις τηλεοράσεις και τα ραδιόφωνα και αλληλοκατηγορούνται. Βλέπετε έρχονται εκλογές. Λεβεντιά μηδέν! Θέαμα άθλιο! Ήθος ανύπαρκτο! Οι πολίτες, κυρίως οι νέοι, βγήκαν στους δρόμους απαιτώντας να χυθεί άπλετο φως και τιμωρία των ενόχων. Είναι κι αυτό σίγουρα μια ακτίδα φωτός μέσα στο βαθύ σκοτάδι. Ποιοί όμως είναι οι ένοχοι;

ΤΟΥ ΝΤΙΝΟΥ ΑΥΓΟΥΣΤΗ
ΠΗΓΗ HELLAS JOURNAL

Ένοχοι και συνεργοί στη διαφθορά είμαστε σχεδόν όλοι κι ας βρούμε επιτέλους το θάρρος να το παραδεχθούμε. Είμαστε ένοχοι γιατί γνωρίζουμε και δε μιλούμε. Είμαστε ένοχοι γιατί ενώ μπορούσαμε, δεν κάναμε τίποτε για να προλάβουμε. Κάποιοι λίγοι ίσως να αγνοούν μα οι πιο πολλοί ξέρουν και σκόπιμα αποκρύπτουν.

Ναι, η δικαιοσύνη (που συχνά κοιμάται) να κάνει γρήγορα τη δουλειά της. Να τιμωρηθούν παραδειγματικά οι υπεύθυνοι. Πρώτα αυτός που έκανε το ρουσφέτι, τοποθετώντας έναν ανεπαρκή άνθρωπο σε μια θέση απόλυτης ευθύνης (βλέπετε η τουρκοκρατία πέρασε μα οι κοτζαμπάσηδες ζουν και βασιλεύουν).

Ωστόσο διερωτώμαι: Τι έκαναν αλήθεια όλοι αυτοί που γνώριζαν ότι ο σταθμάρχης που έβαλε το τραίνο σε πορεία θανάτου ήταν ακατάλληλος γι΄ αυτήν τη θέση; Κάποιοι μάλιστα ήταν σίγουροι ότι αργά ή γρήγορα θα επερχόταν το μοιραίο. Γιατί η θέση του σταθμάρχη απαιτεί υψηλά αντανακλαστικά και απόλυτη υπευθυνότητα που ο άνθρωπος που μπέρδεψε τα κλειδιά δεν διαθέτει. Δεν είναι τυχαίο που στην προηγούμενη θητεία του στον Ο.Σ.Ε. ήταν αχθοφόρος. Καθόλου υποτιμητικό ασφαλώς, αφού καμιά δουλειά δεν είναι ντροπή. Ωστόσο πάντα ισχύει «ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση.

Πρώτος υπεύθυνος λοιπόν γι΄ αυτήν την εθνική τραγωδία είναι το ρουσφετολογικό πολιτικό κατεστημένο. Αυτό πρώτο πρέπει να οδηγηθεί ενώπιον της δικαιοσύνης. Μην ξεχαστούμε και ξεχάσουμε, όμως, ως συνήθως, στην πορεία…. Μην αράξουμε στον καναπέ κάνοντας εκ τους ασφαλούς την κριτική μας. Στοίχημα δεν βάζω αλλά πολύ φοβάμαι πως αυτό θα γίνει.

Όχι δεν συμφωνώ με τον καλό φίλο μου (εξαιρετικός άνθρωπος, οικογενειάρχης, λαμπρός επιστήμονας και αγνός πατριώτης), που προχθές μου είπε: Αν ήμουν μικρότερος θα τα μάζευα και θα έφευγα από την Ελλάδα. Και δεν είναι ο μόνος! Είναι χιλιάδες αυτοί που δεν αντέχουν να γίνονται καθημερινά μάρτυρες αυτής της αθλιότητας που θέλει να ονομάζεται συντεταγμένη Ελληνική Πολιτεία.

Μια Πολιτεία που ανέχεται, συντηρεί και επιβραβεύει τους μέτριους και τους διεφθαρμένους, που έχει πρωθυπουργούς, βουλευτές και υπουργούς που δεν κόλλησαν στη ζωή τους ούτε ένα ένσημο, που… που που…. Λαμπρές εξαιρέσεις σίγουρα υπάρχουν, μα είναι τόσο λίγες που πνίγονται στο τσουνάμι που καθημερινά δημιουργούν οι άχρηστοι που το παίζουν φωστήρες. Παρ΄ όλα αυτά, όχι, δεν θα τους κάνουμε την χάρη! Εδώ θα μείνουμε μέχρι να βγει η ψυχή μας, αρνούμενοι να συμβιβαστούμε….

Υστερόγραφο: Τι μεγαλείο Θεέ μου αυτός ο Ιερέας, ο Παπαχριστόδουλος από το Αυγόρου του ελεύθερου τμήματος της επαρχίας Αμμοχώστου. Τους συγχωρεί όλους όσους ευθύνονται για το θάνατο του γιού του Κυπριανού και εύχεται ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ στον γιο του! Ό,τι κι αν πούμε γι΄ αυτόν τον Παπά, πραγματικά είναι πολύ λίγο….

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.