Νομιμοποίηση Αττίλα αναζητά η Τουρκία… δεν έπιασε η διπλωματία του σεισμού;

15 Μαρτίου, 2023


Σε ένα κρεσέντο αντιστόρητων αναφορών και ψευδών ισχυρισμών προχώρησαν ο αντιπρόεδρος της Τουρκίας και ο ψευδοπρωθυπουργός των κατεχομένων της Κύπρου μετά τη συνάντησή τους. Μάλιστα ενώ χρησιμοποιούν τους ίδιους έωλους χαρακτηρισμούς για να δικαιολογήσουν τη μη λύση του Κυπριακού, αποκάλυψαν ότι τα επικοικιστικά έργα για τους δεκάδες χιλιάδες που έχουν κατακλύσει τα κατεχόμενα εδάφη συνεχίζονται.«…


...Καλούμε όλα τα μέρη να αναγνωρίσουν την ‘τδβκ’ (κατεχόμενο ψευδοκράτος)», δήλωσε ο Τούρκος Αντιπρόεδρος Φουάτ Οκτάι ενώ ο ψευδοπρωθυπουργός Ουνάλ Ουστέλ είπε ότι «ισχυρή Τουρκία σημαίνει ισχυρή «τδβκ»». Σε κοινή συνέντευξη τύπου με τον Ουνάλ Ουστέλ, ο Φουάτ Οκτάι ανέφερε...

Σε ένα κρεσέντο αντιστόρητων αναφορών και ψευδών ισχυρισμών προχώρησαν ο αντιπρόεδρος της Τουρκίας και ο ψευδοπρωθυπουργός των κατεχομένων της Κύπρου μετά τη συνάντησή τους. Μάλιστα ενώ χρησιμοποιούν τους ίδιους έωλους χαρακτηρισμούς για να δικαιολογήσουν τη μη λύση του Κυπριακού, αποκάλυψαν ότι τα επικοικιστικά έργα για τους δεκάδες χιλιάδες που έχουν κατακλύσει τα κατεχόμενα εδάφη συνεχίζονται.

«Καλούμε όλα τα μέρη να αναγνωρίσουν την ‘τδβκ’ (κατεχόμενο ψευδοκράτος)», δήλωσε ο Τούρκος Αντιπρόεδρος Φουάτ Οκτάι ενώ ο ψευδοπρωθυπουργός Ουνάλ Ουστέλ είπε ότι «ισχυρή Τουρκία σημαίνει ισχυρή «τδβκ»». Σε κοινή συνέντευξη τύπου με τον Ουνάλ Ουστέλ, ο Φουάτ Οκτάι ανέφερε ότι «η νόμιμη υπόθεση της βόρειας Κύπρου και το άνοιγμα στον κόσμο κρατώντας το κεφάλι ψηλά ενάντια στα εμπάργκο είναι πάντα θέμα προτεραιότητας για την Τουρκία», αναφέρει το Κυπριακό Πρακτορείο.

Αναφερόμενος στη στήριξη της Τουρκίας προς την κατεχόμενη Κύπρο, ο Φουάτ Οκτάι είπε ότι έχουν προχωρήσει σε τομείς όπως οι υποδομές μεταφορών, ο τεχνολογικός μετασχηματισμός, η εκβιομηχάνιση, η επεξεργασία ορυχείων και η αύξηση της αγροτικής παραγωγικότητας. Ανέφερε ακόμη ότι έχουν ξεκινήσει προκαταρκτικές μελέτες για νέες συνεργασίες όπως η εναρμόνιση των συστημάτων ασφάλισης, η κατασκευή κοινωνικής στέγασης στην περιοχή της Δερύνειας και η μεταφορά ηλεκτρικής ενέργειας με καλώδιο κάτω από τη θάλασσα.

Σύμφωνα με τον Φουάτ Οκτάι, ξεκίνησαν τεχνικές μελέτες χρησιμοποιώντας το «έργο ηλεκτρονικής διακυβέρνησης της τδβκ» για την εναρμόνιση των συστημάτων κοινωνικής ασφάλισης, προσθέτοντας ότι το σχέδιο και το έργο των σπιτιών που θα κατασκευαστούν στο πρώτο στάδιο του έργου ζωντανής πόλης στη Δερύνεια που αποτελείται από 1.192 κατοικίες και κοινωνικές εγκαταστάσεις, έχει ολοκληρωθεί και η κατασκευή θα ξεκινήσει το συντομότερο δυνατό.

Ο Φουάτ Οκτάι είπε ακόμη ότι φέτος θα ολοκληρώσουν την κατασκευή του στρατιωτικού νοσοκομείου Κερύνειας. Όπως είπε, η συμφωνία οικονομικής και χρηματοοικονομικής συνεργασίας του 2023 θα είναι στην ημερήσια διάταξη τις επόμενες ημέρες. Ο Οκτάι δήλωσε ότι «η πατρίδα Τουρκία θα συνεχίσει να στηρίζει τους Τουρκοκύπριους με όλους τους θεσμούς και τις οργανώσεις της».

Αναφερόμενος στο Κυπριακό, ο Φουάτ Οκτάι είπε ότι η ιστορία έχει δείξει ότι οποιαδήποτε προσέγγιση αγνοεί τα κεκτημένα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων δεν έχει καμία πιθανότητα επιτυχίας. Υποστήριξε ότι ο «τουρκοκυπριακός λαός» είναι ο ισότιμος ιδρυτής και ισότιμος εταίρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, την οποία οι Ελληνοκύπριοι κατέστρεψαν με τα ίδια τους τα χέρια. Πρόσθεσε ότι βάσει αυτού του γεγονότος, υποστηρίζει πλήρως το όραμα που βασίζεται στην κυριαρχική ισότητα των δύο πλευρών και το ισότιμο διεθνές καθεστώς για μια συνολική και βιώσιμη λύση στο νησί.

«Καλούμε όλα τα μέρη να αναγνωρίσουν την «τδβκ», να αναγνωρίσουν τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων. Στεκόμαστε δίπλα στην «τδβκ»», ανέφερε ο Φουάτ Οκτάι. Από την πλευρά του, ο Ουνάλ Ουστέλ είπε ότι η Τουρκία είναι ο αδιαμφισβήτητος ηγέτης της περιοχής που ζούμε. «Ο λαός της Δημοκρατίας της Τουρκίας είναι ένας ισχυρός λαός που θα μπορέσει να σταθεί όρθιος ακόμα και στην πιο δύσκολη στιγμή, όπως και στον Πόλεμο της Ανεξαρτησίας» είπε ο Ουνάλ Ουστέλ προσθέτοντας ότι «εμείς, ως «τουρκοκυπριακός λαός», θα συνεχίσουμε να βρισκόμαστε σε κάθε σημείο όπου μας χρειάζεται η Τουρκία».

Ο Ουστέλ είπε ότι «οι αρχές και η κυβέρνηση της Δημοκρατίας της Τουρκίας επιβεβαίωσαν ότι η υποστήριξη του «τουρκοκυπριακού λαού» σε όλους τους τομείς πολιτικά και οικονομικά θα συνεχίσουν ολοένα και περισσότερο ανεξάρτητα από τις περιστάσεις».

«Η Δημοκρατία της Τουρκίας στέκεται στο πλευρό του κράτους, της κυβέρνησης και του λαού της Τουρκικής Δημοκρατίας της βόρειας Κύπρου. Ισχυρή Τουρκία σημαίνει ισχυρή «τδβκ». Ισχυρή Τουρκία σημαίνει ασφαλής «τδβκ»», είπε ο Ουνάλ Ουστέλ, αναφερόμενος στο ψευδοκράτος, προσθέτοντας πως «όσο η Τουρκία είναι ισχυρή, η «τδβκ» θα συνεχίσει το μελλοντικό της ταξίδι με σταθερά βήματα προσθέτοντας δύναμη και στέκοντας στα πόδια της. Μαζί θα περάσουμε αυτές τις δύσκολες μέρες. Το πιστεύω ολόψυχα»

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.