ΑΘΛΙΟΤΗΤΑ: Πάρτο αλλιώς διότι θα… μουτζουρωθείς, περιφερειάρχη Κώστα Μουτζούρη (ΒΙΝΤΕΟ)

27 Φεβρουαρίου, 2020


“Να κι αν είναι οργισμένος” ο πρωθυπουργός, συνοδευόμενο με την αντίστοιχη κίνηση των χεριών προς… τα γεννητικά του όργανα, ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Κώστας Μουτζούρης, κατάφ…


...ερε με συνοπτικές διαδικασίες να περάσει στην απόλυτη υπερβολή, βλάπτοντας τον -υπό προϋποθέσεις- δίκαιο αγώνα όσων εκπροσωπεί σε μια κρίσιμη περιφέρεια της χώρας. Σε τηλεφωνική του επικοινωνία με τον υπουργό Επικρατείας, Γιώργο Γεραπετρίτη, ο περιφερειάρχης ακούγεται να δηλώνει… πατριώτης και να χαρακτηρίζει τα ΜΑΤ που πήγαν στο νησί της Λέσβου, ως “στρατό κατοχής, στρατό του Ερντογάν”. Η αντίδραση της κυβέρνησης είναι απόλυτα λογική, καθώς ο Μουτζούρης ξεπέρασε τα εσκαμμένα… “Μετά από αυτή τη χυδαία συμπεριφορά, δεν έχουμε να πούμε κάτι...

“Να κι αν είναι οργισμένος” ο πρωθυπουργός, συνοδευόμενο με την αντίστοιχη κίνηση των χεριών προς… τα γεννητικά του όργανα, ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Κώστας Μουτζούρης, κατάφερε με συνοπτικές διαδικασίες να περάσει στην απόλυτη υπερβολή, βλάπτοντας τον -υπό προϋποθέσεις- δίκαιο αγώνα όσων εκπροσωπεί σε μια κρίσιμη περιφέρεια της χώρας.

Σε τηλεφωνική του επικοινωνία με τον υπουργό Επικρατείας, Γιώργο Γεραπετρίτη, ο περιφερειάρχης ακούγεται να δηλώνει… πατριώτης και να χαρακτηρίζει τα ΜΑΤ που πήγαν στο νησί της Λέσβου, ως “στρατό κατοχής, στρατό του Ερντογάν”. Η αντίδραση της κυβέρνησης είναι απόλυτα λογική, καθώς ο Μουτζούρης ξεπέρασε τα εσκαμμένα…

“Μετά από αυτή τη χυδαία συμπεριφορά, δεν έχουμε να πούμε κάτι με τον κ. Μουτζούρη. Θα συνομιλήσουμε με τους υπόλοιπους αυτοδιοικητικούς. Είναι κρίμα για τα νησιά να είναι σε αυτή την δύσκολη συγκυρία περιφερειάρχης ο κ. Μουτζούρης”, ανέφεραν κυβερνητικά στελέχη, μετά τη δημοσιοποίηση του βίντεο.

Μπορεί το DP να άσκησε σκληρότατη κριτική στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της στο πρόβλημα με τους μετανάστες στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, αυτό όμως δε σημαίνει ότι πρέπει να κλείνουμε τα μάτια μας τόσο σε συμπεριφορές τραγικά διχαστικές, όσο και στον αντίλογο…

Με αφορμή λοιπόν την απρέπεια του περιφερειάρχη που ξαφνικά θεώρησε ότι έγινε παντοδύναμος, ίσως οφείλει κάποιος να τους υπενθυμίσει, ότι καλό, κακό, στραβό, το ελληνικό κράτος που εκπροσωπείται από τον εκλεγμένο πρωθυπουργό. Αυτό το κράτος “μοιράζει τη μπάλα” και αυτό το κράτος που όλοι οικοδομήσαμε και ανεχθήκαμε έχει την ευθύνη χρηματοδότησης των περιφερειών.

Εάν νομίζει ο κάθε Μουτζούρης ότι μπορεί να “αυτονομηθεί” για να παραστήσει τον ήρωα, κακός το κράτος εξακολουθεί και καταβάλει τα χρήματα που πληρώνουν τον ίδιο, αλλά και την ίδια του την Περιφέρεια (σ.σ. κεφαλαίο προς αποφυγή παρεξηγήσεων). Για να μπορέσουμε να συνεννοηθούμε σε αυτό τον τόπο και να σταματήσουμε να προσφέρουμε ικανοποίηση και διασκέδαση στον Ερντογάν για το χάος που κατάφερε να σπείρει στο Ανατολικό Αιγαίο, ας φροντίσουμε ο καθένας να περιοριστεί “στο μπόι του”.

Διότι αν ξαφνικά το κράτος σοβαρευτεί, θα μπορούσε με συνοπτικές διαδικασίες να… σβήσει τις μουτζούρες από τον χάρτη και να επιδείξει με σωστό τρόπο την πυγμή που οφείλει, χωρίς πολλές ευγένειες, καθότι όλοι αυτοί οι συμβιβασμοί οδήγησαν σε αυτό το αποτέλεσμα. Κι αυτά τα “τι να μου κάνει” [σ.σ. ο πρωθυπουργός], αυτές οι ανέξοδες μαγκιές μας έχουν φέρει σε αυτό το κοινωνικό χάλι.

Τούτων λεχθέντων, δεν θα θέλαμε σε αυτή τη δύσκολη φάση να εκφραστούμε με τον ίδιο αγοραίο τρόπο για να προτείνουμε στον περιφερειάρχη τι ακριβώς να κάνει με αυτό το “κατοχικός στρατός του Ερντογάν” που τόλμησε ασεβέστατα προς όλους τους Έλληνες και την πατρίδα του να ξεστομίσει. Περιοριζόμαστε σε ένα “μαζέψου”. Προς το παρόν…

Ας πούμε όμως και κάτι ακόμα. Πολλοί υποστηρίζουν ότι το σύνολο του κόσμου που αντιτίθεται στην κυβερνητική πολιτική, δεν είναι και τόσο συντεταγμένο στις απόψεις που εκφράζει. Ένα μέρος θέλει απομάκρυνση των κέντρων υποδοχής από τα νησιά. Εντελώς, ή να παραμείνουν με τρόπο που δεν θα διαταράσσουν την ηρεμία του τόπου.

Υπάρχει και άλλο ένα μέρος όμως, που η σκασίλα του δεν είναι και τόσο πατριωτική. Διότι αν γίνει κλειστό κέντρο σε απομακρυσμένο σημείο από τον αστικό ιστό, θα χάσουν “τη μπίζνα”, το πολύ χρήμα που έχει εισρεύσει στην οικονομία του νησιού από τις ΜΚΟ, με τη ζήτηση να έχει εκτοξεύσει τα ενοίκια, καθώς επίσης και άλλες επικερδείς δραστηριότητες, για τις οποίες δεν έχει νόημα να αναφερθούμε εδώ.

Κατά συνέπεια, το καλύτερο που θα είχε να κάνει ο περιφερειάρχης, είναι να εκδώσει ανακοίνωση συγγνώμης όχι μόνο προς τον θεσμό του πρωθυπουργού (αδιάφορο αν λέγεται Τσίπρας ή Μητσοτάκης), αλλά και προς την ελληνική κοινωνία την οποία προσέβαλλε βάναυσα. Τόσο απλά.

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα...

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.