Η ΕΥΠ αποκτά νέο, σύγχρονο σύστημα για τηλεφωνικές παρακολουθήσεις

Φεβρουάριος 23, 2021


Νέο, σύγχρονο σύστημα για τηλεφωνικές παρακολουθήσεις θα αποκτήσουν οι μυστικές υπηρεσίες της Ελλάδας, οι οποίες θα μπορούν να καταγράφουν χιλιάδες συνομιλίες που θα γίνονται και μέσω Viber, WhatsApp,…Νέο, σύγχρονο σύστημα για τηλεφωνικές παρακολουθήσεις θα αποκτήσουν οι μυστικές υπηρεσίες της Ελλάδας, οι οποίες θα μπορούν να καταγράφουν χιλιάδες συνομιλίες που θα γίνονται και μέσω Viber, WhatsApp, Signal και άλλες παρόμοιες εφαρμογές. Σύμφωνα με δημοσίευμα στα «Νέα Σαββατοκύριακο» εταιρεία με έδρα το Μιλάνο έχει προκριθεί για να αναλάβει το «στήσιμο» του συστήματος για λογαριασμό της ΕΥΠ. Η ιταλική εταιρεία έχει ήδη αναπτύξει παρόμοια συστήματα σε Γερμανία, Γαλλία, Ισπανία, Βέλγιο και άλλες χώρες σε Ευρώπη και Μέση Ανατολή, ενώ το κόστος εκτιμάται στα 6.200.000 ευρώ.

Το σύστημα που διαθέτει σήμερα η ΕΥΠ καθώς και τα συστήματα της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας και της Διεύθυνσης Διαχείρισης και Ανάλυσης Πληροφοριών, δεν διαθέτουν τη συγκεκριμένη δυνατότητα. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το νέο σύστημα θα συμβάλλει καταλυτικά στην πάταξη της τρομοκρατίας και του οργανωμένου εγκλήματος, το οποίο πλέον χρησιμοποιεί τέτοιου είδους εφαρμογές που είναι δύσκολο έως και αδύνατον να παρακολουθηθούν. Η προηγμένη τεχνολογία θα παρέχει τη δυνατότητα στους χειριστές του συστήματος να παρακολουθούν και να καταγράφουν ακόμα και 1.100 «στόχους» κινητής τηλεφωνίας και 500 στόχους, ταυτόχρονα.

 

Επίσης, θα μπορούν να εντοπίζονται με ευκολία οι ιστοσελίδες που επισκέπτεται ο «στόχος», ακόμη και το ποιο προφίλ ή ποια προφίλ χρησιμοποιεί στο Facebook μέσω του κινητού του, κάτι που δεν ήταν εφικτό μέχρι σήμερα. Η χαρτογράφηση των διαδικτυακών κλήσεων και επαφών θα προσφέρει ξεκάθαρη εικόνα προσώπων και διασυνδέσεων, ακόμη και αν αλλάζουν οι αλγόριθμοι. Αρκεί να σημειωθεί ότι η διαρκής αλλαγή των αλγορίθμων ήταν αυτή που μέχρι σήμερα δυσκόλευε τις αρχές στις παρακολουθήσεις τέτοιων εφαρμογών. Προσφορές για το συγκεκριμένο σύστημα είχαν υποβάλλει δύο ιταλικές, μία καναδική και δύο ισραηλινές εταιρείες, τέσσερις εκ των οποίων αποκλείστηκαν για διαφορετικούς λόγους.

ΠΗΓΗ: SPUTNIK

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα...

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.