Συνεκπαίδευση Ιταλικής Φρεγάτας …Με το Κυπριακό ναυτικό

14 Φεβρουαρίου, 2020


H Ιταλική Φρεγάτα ITS VIRGINIO FASAN, τύπου FREMM, στο πλαίσιο της εθνικής και συμμαχικής της αποστολής στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, κατέπλευσε την 08 Φεβρουαρίου 2020 στο Λιμάνι Λά…H Ιταλική Φρεγάτα ITS VIRGINIO FASAN, τύπου FREMM, στο πλαίσιο της εθνικής και συμμαχικής της αποστολής στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, κατέπλευσε την 08 Φεβρουαρίου 2020 στο Λιμάνι Λάρνακας.

Ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς Αντιστράτηγος Ηλίας Λεοντάρης επισκέφθηκε το πλοίο με το Διοικητή Ναυτικού Αρχιπλοίαρχο Χαράλαμπο Χαραλάμπους ΠΝ, κατόπιν πρόσκλησης του Κυβερνήτη του, ενώ στην επίσκεψη συμμετείχε επίσης ο Πρέσβης της Ιταλίας στην Κύπρο.

Την 10 Φεβρουαρίου 2020 μετά τον απόπλου της ιταλικής φρεγάτας από το λιμένα Λάρνακας, και στο πλαίσιο του προγράμματος διμερούς στρατιωτικής συνεργασίας Κύπρου – Ιταλίας, εκτελέστηκε άσκηση PASSEX με το Πλοίο Ανοικτής Θαλάσσης (ΠΑΘ) «ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ» του Πολεμικού Ναυτικού της Εθνικής Φρουράς σε περιοχή νότια Κύπρου.

Η άσκηση περιελάβανε μεταξύ άλλων σενάρια αντιμετώπισης ασύμμετρης απειλής, συναινετικής νηοψίας, μεταφοράς τραυματία με ελικόπτερο της ιταλικής φρεγάτας από το ΠΑΘ, πυρά και σχηματισμούς και ήταν μια καλή ευκαιρία για συνεκπαίδευση του Κυπριακού και του Ιταλικού πληρώματος των Πολεμικών Πλοίων σε θέματα ναυτικής συνεργασίας.

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα...

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.