Αλλαγή Φρουράς στη Ηγεσία της 1ης Στρατιάς ..

25 Ιανουαρίου, 2023


Στις 26 Ιανουαρίου η αλλαγή φρουράς στην ηγεσία της 1ης Στρατιάς. Η τελετή παράδοσης-παραλαβής θα γίνει στις 11 το πρωί, με τον παραδίδοντα αρχηγό ΓΕΣ, αντιστράτηγο Άγγελο Χουδελούδη, να παραδίδει την Διοίκηση  της 1ης Στρατιάς στον Αντιστράτηγο Ιωάννη ΤσιόπλοΠοιος είναι ο  νέος Διοικητής 1ης στρατιάς αντιστράτηγος ΤσιόπλοςΟ Αντιστράτηγος Ιωάννης Τσιόπλος, ο οποίος κατάγεται από την Κασσάνδρα Χαλκ…


Στις 26 Ιανουαρίου η αλλαγή φρουράς στην ηγεσία της 1ης Στρατιάς. Η τελετή παράδοσης-παραλαβής θα γίνει στις 11 το πρωί, με τον παραδίδοντα αρχηγό ΓΕΣ, αντιστράτηγο Άγγελο Χουδελούδη, να παραδίδει την Διοίκηση  της 1ης Στρατιάς στον Αντιστράτηγο Ιωάννη Τσιόπλο

Ποιος είναι ο  νέος Διοικητής 1ης στρατιάς αντιστράτηγος Τσιόπλος

Ο Αντιστράτηγος Ιωάννης Τσιόπλος, ο οποίος κατάγεται από την Κασσάνδρα Χαλκιδικής, γεννήθηκε το 1965 στο Διδυμότειχο. Εισήχθη στη Σχολή Ευελπίδων το 1983 από την οποία αποφοίτησε το 1987, με το βαθμό του Ανθυπολοχαγού Πεζικού.

Ως κατώτερος Αξιωματικός υπηρέτησε σε Μονάδες Εκστρατείας με τα καθήκοντα του Διμοιρίτη-Δκτή Λόχου και Αξκού Γραφείου.

Έχει παρακολουθήσει τα βασικά σχολεία του Πεζικού και είναι απόφοιτος του Βασικού Σχολείου Πληροφοριών Στρατού των ΗΠΑ, της Ανωτάτης Σχολής Πολέμου (ΑΣΠ) καθώς και της Σχολής Εθνικής Άμυνας (ΣΕΘΑ).

Το 2008 του ανατέθηκαν τα καθήκοντα του Διοικητή του 558 Μ/Κ ΤΠ.

 

Κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής του καριέρας το 2011, συμμετείχε στo Επιτελείο  της δύναμης της ISAF στο Αφγανιστάν.

Κατά τη διάρκεια της σταδιοδρομίας του ως ανώτερος Αξιωματικός υπηρέτησε στο ΓΕΣ/Α2 ως Τμηματάρχης, ως Επιτελάρχης Σχηματισμού, στο ΓΕΣ/Α1 ως Τμηματάρχης, στην ΑΣΔΕΝ/ΔΙΣΧΕΔ ως Δντής και στο στρατηγείο NRDC-ITA ως DDCOS SPT DIV.

Το 2016 με την προαγωγή του σε Ταξίαρχο, ανέλαβε καθήκοντα Υποδιοικητή στην ΙΙ Μ/Κ ΜΠ.

Το 2017 ανέλαβε τα καθήκοντα του Διοικητή της 50 Μ/Κ ΤΑΞ «ΑΨΟΣ».

Με την προαγωγή του σε Υποστράτηγο το 2019 ανέλαβε Διευθυντής Α΄ Κλάδου στο ΓΕΣ.

Το 2020 ανέλαβε τα καθήκοντα του Υποδιοικητή ΑΣΔΥΣ.

Το 2021 τοποθετείται ως Διευθυντής Α΄ Κλάδου στο ΓΕΕΘΑ.

Το 2022 έχοντας προαχθεί σε Αντιστράτηγο τοποθετήθηκε με απόφαση του ΚΥΣΕΑ, ως Διοικητής του Δ΄ Σώματος Στρατού «ΘΡΑΚΗ».

Στον Αντιστράτηγο Ιωάννη Τσιόπλο έχει απονεμηθεί το σύνολο των προβλεπομένων Παρασήμων, Μεταλλίων και Διαμνημονεύσεων.

Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου στην Εφαρμοσμένη Στρατηγική και Διεθνή Ασφάλεια του Plymouth University και κάτοχος Διπλώματος στις Διαπραγματεύσεις από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Είναι γνώστης της Αγγλικής Γλώσσας.

Είναι παντρεμένος και έχει 3 παιδιά.

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.