Φορτώθηκε νέα παρτίδα Marder 1A3 για την Ελλάδα

25 Ιανουαρίου, 2023


Φορτώθηκε σήμερα και ξεκίνησε η αποστολή από την Γερμανία, μιας ακόμη παρτίδας Τεθωρακισμένων Οχημάτων Μάχης Marder 1A3 με προορισμό την Ελλάδα.Από Σάββας Δ. Βλάσσης, αναδημοσίευση από το: doureios.comΗ νέα παρτίδα περιλαμβάνει 4 οχήματα τα οποία είναι έτοιμα εδώ και αρκετές ημέρες αλλά ανέμεναν την διευθέτηση των διαδικασιών μεταφοράς και η άφιξή τους αναμένεται σε μερικές ημέρες. Την επομένη εβδ…


Φορτώθηκε σήμερα και ξεκίνησε η αποστολή από την Γερμανία, μιας ακόμη παρτίδας Τεθωρακισμένων Οχημάτων Μάχης Marder 1A3 με προορισμό την Ελλάδα.

Από Σάββας Δ. Βλάσσης, αναδημοσίευση από το: doureios.com

 

Η νέα παρτίδα περιλαμβάνει 4 οχήματα τα οποία είναι έτοιμα εδώ και αρκετές ημέρες αλλά ανέμεναν την διευθέτηση των διαδικασιών μεταφοράς και η άφιξή τους αναμένεται σε μερικές ημέρες. Την επομένη εβδομάδα θα ακολουθήσουν άλλα 2 Marder 1A3, με αποτέλεσμα ο συνολικός αριθμός που θα διαθέτει στην δύναμή του το 645 Μηχανοκίνητο Τάγμα Πεζικού, να ανέρχεται σε 20.

Τα υπόλοιπα 20 από τα 40 οχήματα που προβλέπεται να παραλάβει ο Ελληνικός Στρατός βάσει της συμφωνίας Παναγιωτόπουλου – Λάμπρεχτ, θα ακολουθήσουν τους επόμενους μήνες.

Όπως έχει δηλώσει επισήμως η Rheinmetall, στην κατοχή της ευρίσκοντο 140 Marder 1A3 εκ των οποίων 40 έχει συμφωνηθεί από την γερμανική κυβέρνηση να παραχωρηθούν στην Ελλάδα και 40 στην Ουκρανία, πλήρως επισκευασμένα και άνευ κόστους. Γερμανικά δημοσιεύματα ανέφεραν στο παρελθόν ότι το κόστος των εργασιών που πραγματοποιούνται σε κάθε όχημα, κυμαίνεται μεταξύ 850.000 και 1 εκατ. €, αναλόγως της καταστάσεως στην οποία βρίσκεται. Τα υπόλοιπα 60 οχήματα έχουν δεσμευτεί από την εταιρεία για την Ελλάδα, ως μέρος των παροχών που θα προσφερθούν στην περίπτωση αναθέσεως συμβάσεως προμήθειας 205 ΤΟΜΑ KF41 Lynx.

Επιλεγμένες έκκεντρες αμυντικές ειδήσεις

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.