Ουκρανία: Η Τουρκία φέρνει στην Πόλη πρωταγωνιστές της κρίσης, “μεγάλη επιρροή”

21 Ιανουαρίου, 2022


Η Τουρκία σχεδιάζει να οργανώσει διαπραγματεύσεις για τις συμφωνίες του Μινσκ στην Κωνσταντινούπολη, προσκαλώντας εκπροσώπους του Ντονμπάς και του ΟΑΣΕ, οι αρχές της χώρας θέλουν να κάνουν τέτοιες συν…Η Τουρκία σχεδιάζει να οργανώσει διαπραγματεύσεις για τις συμφωνίες του Μινσκ στην Κωνσταντινούπολη, προσκαλώντας εκπροσώπους του Ντονμπάς και του ΟΑΣΕ, οι αρχές της χώρας θέλουν να κάνουν τέτοιες συναντήσεις «συχνές και τακτικές», η ημερομηνία των διαπραγματεύσεων δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί.

Είπε το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών: «Οι διαπραγματεύσεις για τις συμφωνίες του Μινσκ θα διεξαχθούν στην Κωνσταντινούπολη. Σε αυτές θα συμμετάσχουν οι ίδιοι όπως και πριν, Ρωσία, Ουκρανία, εκπρόσωποι από το Ντονμπάς και τον ΟΑΣΕ. Η ημερομηνία των διαπραγματεύσεων δεν έχει ακόμη καθοριστεί », αναφέρει το RIA Novosti, επικαλούμενο πηγή.

 

Σημειώνεται στο δημοσίευμα, ότι η Τουρκία από την πρώτη στιγμή πήρε ξεκάθαρη θέση στην ουκρανική κρίση. Η Άγκυρα θεωρεί απαραίτητη τη μείωση της έντασης και την αποφυγή ενόπλων συγκρούσεων. Στο μέλλον, η χώρα ενδιαφέρεται να διατηρήσει και να ενισχύσει τον διάλογο μεταξύ άλλων κρατών. «Παίρνουμε αυτή τη θέση και στο ΝΑΤΟ. Η θέση της Τουρκίας αυτή τη στιγμή έχει μεγάλη επιρροή», είπε η πηγή.

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα...

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.