Αδειάζουν την Τουρκία οι Ρωσόφωνοι της Ουκρανίας, ΔΕΝ πάνε στην Πόλη

21 Ιανουαρίου, 2022


«Είναι δύσκολο να πούμε τι θα αλλάξει η πλατφόρμα για τις διαπραγματεύσεις εάν η στάση των μερών παραμείνει η ίδια», δήλωσε ο εκπρόσωπος του “Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουγκάνσκ” Rodion Miros…«Είναι δύσκολο να πούμε τι θα αλλάξει η πλατφόρμα για τις διαπραγματεύσεις εάν η στάση των μερών παραμείνει η ίδια», δήλωσε ο εκπρόσωπος του “Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουγκάνσκ” Rodion Miroshnik στην εφημερίδα VZGLYAD, σχολιάζοντας αναφορές για σχέδια Τούρκων διπλωματών να πραγματοποιήσουν διαβουλεύσεις για το Μινσκ με εκπροσώπους του Ντονμπάς στην Κωνσταντινούπολη.

«Αυτό το μήνυμα δεν πρέπει να θεωρείται τίποτα περισσότερο από μια διαρροή δεδομένων από το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών. Σε κάθε περίπτωση, ενώ εκπρόσωποι της ΛΔ του Ντονιέτσκ και της ΛΔ του Λουγκάνσκ δεν έχουν λάβει καμία πρόσκληση, τίποτα δεν έχει επισημοποιηθεί επίσημα», δήλωσε ο Rodion Miroshnik, σύμβουλος του αρχηγού της ΛΔΛ, εκπρόσωπος στις συνομιλίες του Μινσκ.

 

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι διαπραγματεύσεις αυτού του επιπέδου οργανώνονται πολύ πιο περίπλοκα από ό,τι πιστεύουν τα μέσα . «Η απόφαση για τη διεξαγωγή μιας συζήτησης λαμβάνεται μόνο σε συμφωνία με όλους τους συμμετέχοντες. «Πρώτα, θα πρέπει να υπάρχει η επιθυμία να ξεκινήσει μια συνομιλία, στη συνέχεια καθορίζεται ο τόπος των διαπραγματεύσεων, στη συνέχεια επιλύονται τα οργανωτικά χαρακτηριστικά, τα θέματα ασφάλειας και άλλες δευτερεύοντα ζητήματα», ανέφερε ο Miroshnik.

«Είναι κάτι άλλο που με ενοχλεί», συνέχισε. – Όλες αυτές οι προϋποθέσεις πληρούνται και ελέγχθηκαν επανειλημμένα στο Μινσκ. Δεν υπάρχει πρόβλημα για διαπραγματεύσεις στην πρωτεύουσα της Λευκορωσίας. Ακόμη και υπό μορφή υπόδειξης, δεν υπήρχαν ερωτήσεις, για παράδειγμα, σχετικά με την ασφάλεια των συμμετεχόντων στις διαβουλεύσεις».

Δεν αποκλείει η τουρκική πρωτοβουλία να έγινε μετά από υπόδειξη της ουκρανικής πλευράς. «Το ερώτημα είναι – γιατί τότε να μετακινείται η πλατφόρμα σε όλο τον κόσμο μόνο και μόνο επειδή το ήθελε το Κίεβο; Το κύριο πράγμα εδώ, σε τελική ανάλυση, είναι οι ίδιες οι διαπραγματεύσεις και είναι μεταξύ των πλευρών της σύγκρουσης», κατέληξε ο Miroshnik.

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα...

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.