Χωρίς καρδιολόγο στον βόρειο Έβρο! Αναφορά του ΚΙΝΑΛ στη Βουλή

15 Ιανουαρίου, 2022


Κατατέθηκε αναφορά στη Βουλή από τους βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής, κ. Χρήστο Γκόκα, κ. Βασίλη Κεγκέρογλου και κ. Ανδρέα Πουλά, κατόπιν πρότασης του Τομέα Άμυνας, η επιστολή της Ένωσης Στρατιωτικών…


Κατατέθηκε αναφορά στη Βουλή από τους βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής, κ. Χρήστο Γκόκα, κ. Βασίλη Κεγκέρογλου και κ. Ανδρέα Πουλά, κατόπιν πρότασης του Τομέα Άμυνας, η επιστολή της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Έβρου (Ε.Σ.ΠΕ.Ε.Ε.) μέσω της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΕΣ) με θέμα “Ελλιπής Επάνδρωση Ιατρού Ειδικότητας Καρδιολόγου στον Β. Έβρο” και συγκεκριμένα στο 219 Κινητό Χειρουργικό Νοσοκομείο Εκστρατείας (ΚΙΧΝΕ), προς τους Υπουργούς Εθνικής Εθνικής Άμυνας, κ. Ν. Παναγιωτόπουλο και Υγείας, κ. Αθ. Πλεύρη, με την οποία αναδεικνύουν το συγκεκριμένο σοβαρό πρόβλημα και την ανάγκη άμεσης επίλυσής του, ώστε να μην υπάρχουν κίνδυνοι για τους στρατιωτικούς που υπηρετούν σε αυτή την περιοχή, εξαιτίας της έλλειψης Ιατρού Καρδιολόγου στο υπόψη Νοσοκομείο, ενώ παράλληλα ζητούν σχετική ενημέρωση επί των αποφάσεων και των ενεργειών τους.

Συγκεκριμένα, στις υπόψη επιστολές τονίζεται το σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν στο 219ΚΙΧΝΕ, καθώς μόνο μία μέρα της εβδομάδας υπάρχει Ιατρός Καρδιολόγος στο συγκεκριμένο Νοσοκομείο, ενώ τις υπόλοιπες μέρες εξυπηρετούνται από τα Νοσοκομεία της Αλεξανδρούπολης και του Διδυμοτείχου. Επίσης, εκφράζουν τη βαθιά τους αγωνία στην περίπτωση που θα συμβεί κάποιο έκτακτο περιστατικό, το οποίο θα χρήζει άμεσης διάγνωσης από Καρδιολόγο, όπως έχει συμβεί και στο παρελθόν με τραγικά αποτελέσματα.

 


Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα...

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.