Τουρκία-Συρία-μισθοφόροι: Ο Ερντογάν τους “έφαγε” πάνω από τον μισό μισθό!

14 Ιανουαρίου, 2022


Αξιόπιστες πηγές ενημέρωσαν το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ότι μια μεγάλη ομάδα Σύριων μισθοφόρων στη Λιβύη, έλαβαν τη δεύτερη δόση των μισθών τους, οι οποίοι μειώθηκαν κατά 300 δολάρ…


...ια. Τα συνολικά ποσά που χορηγήθηκαν σε Σύρους μισθοφόρους στη Λιβύη, τον Ιανουάριο, ανήλθαν σε 900 δολάρια ο καθένας, ενώ 10.500 τουρκικές λίρες παραδόθηκαν στους συγγενείς τους στο Χαλέπι.ΡΕΠΟΡΤΑΖ: HELLAS JOURNALΣχετικά με την επανέναρξη της αποχώρησης των Σύριων μισθοφόρων από τη Λιβύη, δεν έχει ακόμη προσδιοριστεί η ημερομηνία. Ακτιβιστές στο Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανέφεραν ότι οι Σύριοι μισθοφόροι που υποστηρίζονται από την Τουρκία στη Λιβύη, έλαβαν μέρος των μηνιαίων μισθών τους μετά από επτά μήνες μη καταβολής τους, καθώς...

Αξιόπιστες πηγές ενημέρωσαν το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ότι μια μεγάλη ομάδα Σύριων μισθοφόρων στη Λιβύη, έλαβαν τη δεύτερη δόση των μισθών τους, οι οποίοι μειώθηκαν κατά 300 δολάρια. Τα συνολικά ποσά που χορηγήθηκαν σε Σύρους μισθοφόρους στη Λιβύη, τον Ιανουάριο, ανήλθαν σε 900 δολάρια ο καθένας, ενώ 10.500 τουρκικές λίρες παραδόθηκαν στους συγγενείς τους στο Χαλέπι.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: HELLAS JOURNAL

 

Σχετικά με την επανέναρξη της αποχώρησης των Σύριων μισθοφόρων από τη Λιβύη, δεν έχει ακόμη προσδιοριστεί η ημερομηνία. Ακτιβιστές στο Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανέφεραν ότι οι Σύριοι μισθοφόροι που υποστηρίζονται από την Τουρκία στη Λιβύη, έλαβαν μέρος των μηνιαίων μισθών τους μετά από επτά μήνες μη καταβολής τους, καθώς η Τουρκία κατέβαλε στους Σύριους μισθοφόρους, οι οποίοι δεν έλαβαν τους μισθούς τους, τους τελευταίους επτά μήνες, τα οφειλόμενα μόνο τριών μηνών.

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο, καθημερινές εντάσεις σημειώνονται μεταξύ των Σύριων μισθοφόρων και των ηγετών τους, είτε στη Λιβύη είτε στις περιοχές που ελέγχονται από τις τουρκικές δυνάμεις και τις φατρίες τους στο βόρειο Χαλέπι, όπου οι μαχητές στέλνουν φωνητικά μηνύματα στους διοικητές τους, κάνοντας έκκληση να τους πληρώσουν τους μισθούς τους και να τους επιστρέψουν στη Συρία.

Επισημαίνεται ότι 7.000 Σύριοι μισθοφόροι που υποστηρίζονται από την Τουρκία στη Λιβύη και λειτουργούν υπό τον έλεγχο των διαφόρων φατριών του «Εθνικού Στρατού».

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα...

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.